Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση μεγάλου μέρους των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, καθώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στην Αθήνα, αναμένεται να επικυρώσει τις «πράσινες» λίστες με τους υποψήφιους Βουλευτές.

Στον Νομό Δράμας, εφόσον δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι (αλφαβητικά): Μαίρη Βαμβακίδου, Δαμιανός Καγγελίδης, Χαρά Κεφαλίδου, Αναστάσιος Νικολαΐδης και Ανέστης Τερζής.

 

Το ρόδι

 

 

Όσον αφορά τους υποψήφιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η στελέχωση του ψηφοδελτίου στον Νομό Δράμας φαίνεται πως συνεχίζει να έχει εκκρεμότητες. Σίγουρη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν Βουλευτή Κωνσταντίνου Μπλούχου. Από εκεί και πέρα, για τις υπόλοιπες δύο θέσεις ανδρών υποψηφίων (λόγω της επιβεβλημένης εκ του νόμου ποσόστωσης για το άλλο φύλο), υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για… υποψήφιοι και συγκεκριμένα οι (αλφαβητικά): Στέφανος Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, πρώην Βουλευτής, και Μιχάλης Τάσσου, Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας. Εκκρεμότητα φαίνεται πως υπάρχει και για μία γυναικεία υποψηφιότητα όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Νομό Δράμας, καθώς μία θέση στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να έχει η Νικολέτα Εμμανουηλίδου, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δοξάτου.

 

Το αχλάδι

 

 

Μέσω αναρτήσεων στο Facebook, γίνονται μέχρι στιγμής γνωστοί οι υποψήφιοι της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου. Έτσι, όπως έγραψαν οι ίδιοι, υποψήφιοι με τη συγκεκριμένη παράταξη θα είναι και οι τρεις κατέχοντες θέση στη διοίκηση της Περιφέρειας, δηλαδή ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.

Υποψήφιοι θα είναι ακόμη, όπως έγραψαν οι ίδιοι σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι (αλφαβητικά): Βούγκαλη Έφη, Βασίλης Κρυωνίδης και Αλέξανδρος Ψωμάς.

 

Το μανταρίνι

 

 

Την ανανέωση της θητείας του κ. Γιάννη Σακαρίδη στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ., κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σακαρίδης είχε διαδεχθεί στη συγκεκριμένη θέση τον αείμνηστο Αντώνη Παπαδόπουλο, τον Απρίλιο του 2020. Η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή είναι διάρκειας ενός έτους, με τη δυνατότητα ανανέωσης για ένα ακόμη, εφόσον το αποφασίσει η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχή Οκτωβρίου.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προερχόμενα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν αρνητικά. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης και η κ. Θεοδοσία Βασιλειάδου ψήφισαν αρνητικά, όχι ως προς το πρόσωπο του κ. Σακαρίδη, αλλά ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «από το 2020, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με τη ριζική ανανέωση και ποιοτική του αναβάθμιση, άλλαξε εποχή. Όπως είπε, οι μεγάλες αλλαγές «απέφεραν ως αποτέλεσμα να βιώνουμε όλοι μας μια νέα ακμάζουσα περίοδο για το Φεστιβάλ Δράμας, με διθυραμβικές κρητικές εντός και εκτός συνόρων». Ακόμη, επεσήμανε πως η επιλογή του κ. Σακαρίδη στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή «υπήρξε ο καταλύτης για τη νέα εποχή του Φεστιβάλ Δράμας που είχε ανάγκη μετά από πολλά χρόνια ύπαρξης και παρουσίας του Θεσμού να ξαναβρεί την κατεύθυνση και το αναπτυξιακό του όραμα προκειμένου μας συνεχίσει τη λαμπρής του πορεία».

 

Η λαχανίδα

 

 

Δηλώσαμε –λέει- 79 δισ., ξοδεύουμε 129 δισ., το άνοιγμα μεγάλο, η διαπίστωση (το ξαναγράφουμε) λέει ότι η υποκρισία στη χώρα μας είναι εθνικό σπορ. Με την πλειοψηφία να δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και η διαβίωση να είναι της τάξης των 50.000 και να είσαι πρώτος στα fuel – pass, στα κάθε market-pass ως επιδοματούχος.

Όλα στην πλάτη των ατόμων που έχουν πραγματική ανάγκη υπό τους «δήθεν». Κάτι που στην Ευρώπη είναι αδιανόητο, στη χώρα μας είναι αυτονόητο.

 

Το μαρούλι