Η Ασία και το Ισλάμ ήρθαν πιο κοντά μας ως Ελλάδα, όχι ότι άλλαξε γεωγραφικά συντεταγμένες η γείτονα Τουρκία, απλά από 24-7-2020 με τον πιο πομπώδη τρόπο δήλωσε απεταξάμην την κοσμικότητα και την κοσμοθεωρία των όποιων αξιών είναι αποδεκτές. Αυτά τέλος…

Η αλλαγή πλεύσης και θέσης του Σουλτάνου υπαγορεύτηκε από εσωτερικούς λόγους, η δράση όμως και η εξωτερίκευση μάς «ακουμπά» άμεσα. Σε πολλά επίπεδα ο Ερντογάν έρχεται σε ρήξη. Από Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αν. Μεσόγειο και εδώ πλέον στην γεωπολιτική σκακιέρα οι «παίκτες» είναι πολλοί. Με δύο τρανταχτές απουσίες, του Τραμπ και του Στόλτενμπεργκ (ΝΑΤΟ). Δύο μέλη, Τουρκία και Ελλάδα, ήρθαν και τελούν σε αντιμέτωπη θέση και το ΝΑΤΟ «σφυρίζει» και δεν γνωρίζει, οπότε δίκαια ο Μακρόν χαρακτήρισε τον οργανισμό ως ημιθανή.

Η αχίλλειος πτέρνα του Ερντογάν είναι η ισοτιμία και ο μέσος Τούρκος, πέρα από τον εθνικισμό με τον ισλαμισμό, βλέπει την αγοραστική δύναμη καθημερινά στο μείον.

Οι συσχετισμοί μέσα και έξω από την Τουρκία παίρνουν θέση. Έως τις αμερικανικές εκλογές όλοι μας στο κόκκινο και ο συναγερμός είναι διαρκής.

 

Η μελιτζάνα

 

 

Ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια χρησιμοποίησε για τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Κατσιμίγας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2020. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιμίγας μιλώντας για διάφορα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Δράμας, όπως το Φαλακρό και τα Θερμιά, έκανε ξεχωριστή αναφορά και στο ανθρώπινο δυναμικό στεκόμενος τόσο στην ποιότητα των υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Δράμας όσο και στην πολιτική της ηγεσία σε επίπεδο χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Συγκεκριμένα για τους υπαλλήλους επεσήμανε πως η Δράμα είναι ίσως η μοναδική περιοχή της Περιφέρειας που γίνονται ακόμη μελέτες, ενώ για τον κ. Παπαδόπουλο ανέφερε τα εξής: «Είναι συνεργάσιμος και ευγενής άνθρωπος, που δεν συμβαίνει με αντίστοιχους συναδέλφους σε άλλες περιοχές. Κι εμείς ως παράταξη, παρά το γεγονός ότι είμαστε στην αντιπολίτευση, και κάνουμε παραγωγική και δυναμική αντιπολίτευση, οφείλω να το πω και δημόσια ότι με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας έχουμε τις καλύτερες σχέσεις απ’ ότι έχουμε από την υπόλοιπη Περιφέρεια».

Με θετικά λόγια μίλησε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση της παράταξης του κ. Κατσιμίγα για τη Σιδηροδρομική Εγνατία στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Ο κ. Παπαθεοδώρου είχε υποχρεώσεις στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όμως απέστειλε επιστολή προς τον κ. Κατσιμίγα, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία για αυτό το γεγονός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

 

Το μπιζέλι

 

 

Με… υπηρεσιακούς επικεφαλής συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου, οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης «πόλη+ζωή» και «Project Δράμα 2020». Λόγω της απουσίας του κ. Κυριάκου Χαρακίδη, αλλά και του κ. Μιχάλη Μλεκάνη από την «πόλη+ζωή», καθώς και του κ. Αλέξανδρου Τσιαμπούση από το «Project Δράμα 2020», χρέη επικεφαλής ανέλαβαν, τοποθετούμενοι ανάλογα στην προημερησίας διάταξης συζήτηση και εκφέροντας τη θέση κάθε παράταξης στις ψηφοφορίες, για την μεν «πόλη+ζωή» ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός, για το δε «Project Δράμα 2020» ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Αποστολίδης.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας ήταν η πρώτη δια ζώσης με φυσική παρουσία Δημοτικών Συμβούλων από τον περασμένο Μάρτιο και την εμφάνιση του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων. Επίσης είχαν ληφθεί μέτρα για να υπάρχουν απόσταση ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλου, οι οποίοι απλώθηκαν σε καθίσματα σε όλη την αίθουσα, έχοντας απόσταση μεταξύ τους και χρησιμοποιώντας φορητό μικρόφωνο όσα μέλη του Συμβουλίου δεν είχαν πρόσβαση στις σταθερές εγκαταστάσεις των μικροφώνων.

Πάντως, ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος έκανε πρόταση, εφόσον συνεχιστούν οι συνεδριάσεις με τον ίδιο τρόπο, να χρησιμοποιούνται και μάσκες από τους συμμετέχοντες για μεγαλύτερη προστασία.

Με αυτό τον τρόπο άλλωστε, με χρήση μάσκας δηλαδή από όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και η πρώτη δια ζώσεις συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ.

 

Το πεπόνι