Ένα μοναδικό ρεκόρ επισκέψεων στον Νομό Δράμας δημιουργεί η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, καθώς από τον Ιούλιο του 2019, όταν και ορίστηκε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε χρόνο την περιοχή.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2019 και τον Μάρτιο του 2020 η κα Ζαχαράκη επισκέφτηκε τη Δράμα, ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, για να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές δράσεις (απονομή του βραβεύου Γκίνες στους μαθητές του 1ου & 2ουΔημοτικού Σχολείου για το επιτραπέζιο παιχνίδι με την μεγαλύτερη ταυτόχρονη συμμετοχή και Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας).

Μετά τον ανασχηματισμό και την τοποθέτησή της στη θέση της Υφυπουργού Τουρισμού, η κα Ζαχαράκη επισκέφτηκε τη Δράμα και το 2021, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η τελευταία επίσκεψη της κυρίας Ζαχαράκη στον Νομό Δράμας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου, όταν εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην επέτειο της Μάχης των Οχυρών «Λίσσε», ενώ ακολούθησαν επισκέψεις και συναντήσεις για θέματα τουρισμού.

 

Το χοντρό μπιζέλι

Διαβάστε επίσης:

 

Με απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου μεταβιβάστηκε στην Αντιδήμαρχο κα Αναστασία Τόλιου η αρμοδιότητα για τα αδέσποτα ζώα, η οποία παραμένει Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, καθώς και Αναπληρώτρια του Δημάρχου Δράμας.

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μουρβετίδης συνεχίζει να έχει την ευθύνη για τους τομείς Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Διοικητικών Υπηρεσιών.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου ανέλαβε ο κ. Συμεών Γαλόπουλος, μετά την παραίτηση που υπέβαλλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Χρήστος Μαλίκης. Οι λόγοι της παραίτησής του δεν έγιναν γνωστοί.

Ο κ. Συμεών Γαλόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής.

 

Το μήλο

 

 

Με ομόφωνη απόφασή του Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Προσοτσάνης αποφάσισε τη μετονομασία του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης σε «Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη». Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος».

Η μετονομασία του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης σε «Αρετή Βογιατζή – Μελαδίνη» έγινε ως ένδειξη τιμής για την ηρωική της πράξη να διασώσει σαράντα νήπια από την μεγάλη πυρκαγιά στο Νηπιαγωγείο. «Ήταν μια πράξη αδιαμφισβήτητου θάρρους, απαράμιλλης ψυχραιμίας, αλτρουισμού και συνειδητοποιημένης ευθύνης», αναφέρεται σχετικά.

 

Το λάχανο

 

 

Από σήμερα Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από τη Δράμα εκλέχτηκαν να συμμετάσχουν 29 αντιπρόσωποι στο συνέδριο, μέσω της σχετικής διαδικασίας η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, από την Οργάνωση Μελών ΔΥΤΙΚΑ εκλέχτηκαν κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Καρβούνης Δημήτρης, Κουκόγια Αθηνά, Λαγού Άννα, Μουρμούρης Όθων, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Πανίδης Απόστολος, Παρασχίδης Κυριαζής (Τζούλης), Πετρίδου Ολυμπία, Τομπαλίδης Άγγελος, Τουρτούρης Σπύρος, Τσακπινίδου Σωτηρία, Τσιολερίδου Δέσποινα, Φαϊτατζίδης Παναγιώτης, Φεστερίδης Χρήστος, Φιλιππίδου Σοφία και Χούντα Ιωάννα.

Από την Οργάνωση Μελών ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ εκλέχτηκαν κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Αβραμίδης Κων/νος, Αννάογλου Γιώργος, Βαρύτης Αθανάσιος, Βλαχοπούλου Αλεξάνδρα, Δαμαλής Ιωάννης, Δίτσιος Νικόλαος, Καραβαγγέλης Πολυχρόνης, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρατζόγλου Όλγα, Κιοσέ Αναστασία, Κουτουλιάνος Βασίλειος, Κωστάκης Αθανάσιος, Μαλέζογλου Μάρθα, Πάτκας Ιωάννης και Χρόνης Παναγιώτης

 

Το σπαράγγι

 

 

Οι εκλογές στη Γαλλία ανέδειξαν ως κορυφαίο θέμα το ζήτημα των επιλογών κατανάλωσης, πέρα από τα ενδιαφέροντα για κλίμα και υγεία. Τα μηνύματα της πρώτης αναμέτρησης έδειξαν και κατέδειξαν κακή απόδοση των σοσιαλιστών και των ρεπουμπλικάνων, κάτι που στη δεξαμενή της μεσαίας τάξης οι φωνές για «Αλληλεγγύη» από τη Λεπέν προκαλεί ανησυχία, αφού ο λαϊκισμός σε δύσκολες περιόδους δρα σε μερίδα του κόσμου αφοπλιστικά.

Στις 24 Απριλίου θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα στη Γαλλία, κάτι που για τις δικές μας εκλογές το 2023 θα έχει αντίκτυπο. Ο πόλεμος έφερε ανατροπές, πρώτα-πρώτα στον οικογενειακό προϋπολογισμό με ζητούμενο την αγοραστική δύναμη.

 

Η πιπεριά