Η λειτουργία του κράτους βασίζεται στην αξιοπιστία των υπαλλήλων που σε ποσοστό 10-15% κάνουν τη δουλειά του. Αυτό είναι κοινό μυστικό σε κάθε Υπουργείο. Το θέμα είναι τα πελατειακά κόμματα και υποκρισία τους, αφού είναι γνωστά τα κριτήρια διορισμού για την άσκηση του μάνατζμεντ σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς.

Πόσο αντέχουν τα κομματικά στελέχη και οι διάφοροι «φρουροί» την τοποθέτηση ενός σύγχρονου στελέχους στη θέση του CEO; Τους τρομάζει, δεν το αντέχουν ούτε ως σκέψη, πόσο δε ως πράξη. Άραγε μπορούν τα κόμματα σήμερα να δεσμευθούν ότι δεν θα διορίσουν ούτε έναν όταν έρθουν στην εξουσία; Είναι η ίδια τους η κουλτούρα των κομμάτων οι κομματικοί στρατοί για ικανοποίηση των πελατειακών αναγκών.

Συμπέρασμα, όσα μνημόνια και αν περάσουν, όσες προσαρμογές κι αν γίνουν, οι παλαιές συνήθειες δεν κόβονται. Έτσι οι διάφοροι «φρουροί» με τις εκλογές αλλάζουν μόνο… ενδυματολογικά, στη θεσμική θωράκιση και στο πελατειακό σύστημα υπάρχει άβυσσος.

 

Το κεράσι

 

 

Την Τρίτη 8-5-2018 η επιτροπή ελέγχου των αιτήσεων για την επανασύνδεση του ρεύματος σε δημότες του Δήμου Δράμας ενέκρινε το 50% των σχετικών αιτήσεων, μέσα από μια άμεση και γρήγορη διαδικασία χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα.

Πρόκειται για πανελλαδικό πρόγραμμα χορήγησης εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο υλοποιείται μετά από κυβερνητική πρωτοβουλία, για στήριξη των ασθενέστερων οικονομικών στρωμάτων. Όπως έγινε γνωστό, μέσα από σχετική συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Μαμσάκου και του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Μωυσιάδη, ο Δήμος Δράμας ήταν ο τρίτος πανελλαδικά Δήμος στον οποίον υπογράφηκε η συγκρότηση της επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Μαμσάκου, συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, καθώς και εκπρόσωποι από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ Α.Ε.).

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος σχετικά ανέφερε: «Η Δημοτική μας Αρχή φροντίζει να υλοποιεί στην ουσία κάθε πρόγραμμα που ενισχύει τους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Με γρήγορους ρυθμούς ξεπεράσαμε κάθε γραφειοκρατικό θέμα και η επιτροπή εργάζεται προς την σωστή κατεύθυνση. Ο Δήμος Δράμας είναι από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας στην κοινωνική του πολιτική. Οφείλω να ευχαριστήσω για αυτές τις ενέργειες και την άψογη συνεργασία όλα τα μέλη της επιτροπής και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αριστείδη Μωυσιάδη για την προσφορά του στην ανακούφιση και τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συνδημοτών μας. Είναι δέσμευσή μας να χτίσουμε ένα μέλλον που κάθε συμπολίτης μας θα μπορεί να χαμογελά».

 

Η φράουλα

 

 

 

Παοκτσήδικο χρώμα είχε και στη Δράμα το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018, καθώς λίγη ώρα μετά τη λήξη του τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου του Βορρά οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους και την κατάκτηση του τροπαίου, φωνάζοντας και τα ανάλογα συνθήματα. Βέβαια, η μπόρα που ξέσπασε λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, είχε ως αποτέλεσμα οι πανηγυρισμοί να μην λάβουν μεγάλη έκταση.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το συγκεκριμένο Σαββατόβραδο η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας στο κέντρο της πόλης. Πέρα από τους αστυνομικούς στην οδό Γ. Ζερβού στην κεντρική πλατεία, υπήρχε αστυνομική κλούβα και άνδρες της Αστυνομίας, παρατεταγμένοι με τις ασπίδες τους, στην αρχή του Δημοτικού Κήπου, στη συμβολή των οδών Θ. Αθανασιάδη και Εθνικής Αμύνης.

 

Το μαρούλι

 

 

 

Ξεκίνησε την Δευτέρα 14 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών – νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. για τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Οι γονείς – κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων για να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από την 9.00 π.μ. μέχρι 14.00 μ.μ., με το Σταθμό της Δράμας να βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Δράμας – Σερρών (Τηλ. 2521046855).

Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια). Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης έχουν καθοριστεί με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην διεύθυνση www.oaed.gr.

 

Το κρεμμύδι