ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Πρώτος στόχος μας να επανέλθει υπό δημόσιο έλεγχο η ΔΕΗ»

 

«H Κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Άργησε να αντιληφθεί τη σημασία του προβλήματος της ακρίβειας. Οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, η κοινωνία στενάζει, είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Το διαθέσιμο εισόδημα τελειώνει την 19η ημέρα του μήνα. Υπάρχει ενεργειακή φτώχεια και ανασφάλεια», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Xωρίς χρώμα» του Αrt tv.

«Οι πολίτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν αλλά η Κυβέρνηση ως βαθιά νεοφιλελεύθερη, αφήνει τους παρόχους ενέργειας να θησαυρίζουν. Προτείνουμε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, πλαφόν στην αύξηση του ρεύματος, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Το θέμα είναι πολιτικό. Η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιονομικό κορσέ. Όμως βλέπουμε σήμερα τα golden boys στον ΕΦΚΑ και τη ΔΕΗ να απομυζούν δημόσιο χρήμα και να συνεχίζονται οι απευθείας αναθέσεις», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Απαντώντας σε ερώτηση για τη ΔΕΗ, σημείωσε: «Η ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης έγινε ιδιωτική εταιρεία. Για μας είναι πυλώνας ανάπτυξης. Πρώτος στόχος είναι να επανέλθει υπό δημόσιο έλεγχο. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυξήσει ούτε ένα ευρώ τα τιμολόγια της. Σκεφτείτε να μπορούσε να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στην τιμή της ενέργειας. Οι πολίτες να αντιληφθούν τη διαφορά. Έχουμε άλλο σχέδιο για τη ΔΕΗ. Ωστόσο ακόμη και στη Βουλή η Κυβέρνηση μάς λέει πως δεν υπάρχουν υπερκέρδη των εταιρειών».

«Όλα τα κόμματα ζητήσαμε να έρθει η ΡΑΕ στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για το ράλι των τιμών. Το θέμα είναι πολιτικό. Μια συντηρητική προσέγγιση του προβλήματος δεν βοηθά στην αντιμετώπισή του. Όπως είδαμε η πρόταση για ευρωπαϊκό ομόλογο ενέργειας προσκρούει σε αυτή τη πολιτική», κατέληξε.