Με απόφαση του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021, έγινε αποδεκτή η παραίτηση από το αξίωμα του Αντιδημάρχου του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σάκη Μπερμπερίδη. Στην απόφαση αναφέρεται πως μέχρι τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου, οι αρμοδιότητες που είχε ο κ. Μπερμπερίδης (Περιβάλλον, Πράσινο, Αγροτική Ανάπτυξη και Πολιτική Προστασία) θα ασκούνται από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Παράλληλα, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ιπποκράτης Χατζηπροδρόμου.

Στην αίτηση παραίτησής του, ο κ. Μπερμπερίδης ανέφερε πως παραιτείται γα προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πλέον Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου υπέβαλλε την αίτηση παραίτησής του δύο φορές (στις 2 και στις 6 Σεπτεμβρίου), καθώς αρχικά ο Δήμαρχος κ. Ζεκερίδης δεν την είχε κάνει αποδεκτή. Στη σχετική επιστολή, προς τον κ. Μπερμπερίδη, με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Δοξάτου ανέφερε τα εξής:

«Φίλε Σάκη, όπως σου έχω πει, δεν προτίθεμαι να κάνω δεκτή την παραίτησή σου (αριθμ. πρωτ. 9407/02-09-2021) γιατί πιστεύω ότι δεν είναι οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι για τους οποίους παραιτείσαι, αλλά αφορούν τη δική μου στάση και συμπεριφορά σας Δήμαρχος.

Ο κυριότερος βέβαια λόγος μη αποδοχής της αίτησής σου έχει να κάνει με το γεγονός ότι είσαι ένα από τα βασικότερα στελέχη της διοίκησης, διαχειρίζεσαι με απόλυτη επιτυχία ένα νευραλγικό πόστο στον Δήμο και η απουσία σου από τη διοίκηση θα δημιουργήσει προβλήματα που οι δημότες θα το εισπράξουν αρνητικά.

Ωστόσο θεωρώ ότι μετά από μια ψύχραιμη σκέψη και μακριά από τους ήχους των σειρήνων (επικεφαλής παρατάξεων και Πρόεδροι Κοινοτήτων), που στόχο έχουν την αδρανοποίηση του Δήμου, με απώτερη σκέψη να τον αλώσουν, σε παρακαλώ να επανέλθεις για μια συζήτηση μαζί μου επί του θέματος.

Με τη βεβαιότητα ότι η συζήτηση αυτή θα γίνει

Σε ευχαριστώ

Να είσαι χαρούμενος

Φιλικά

Θέμης».

Τελικά μετά την υποβολή αίτησης παραίτησης για δεύτερη φορά από τον κ. Μπερμπερίδη, αυτή έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Δοξάτου.

 

Το δαμάσκηνο

 

 

Ξεπέρασαν τους 80.000 οι εμβολιασμοί στην Π.Ε. Δράμας την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Βέβαια, η εμβολιαστική κάλυψη στη Δράμα συνεχίζει να παραμένει κάτω από τον πανελλαδικό Μ.Ο. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, στην Π.Ε. Δράμας η εμβολιαστική κάλυψη με 1 δόση είναι στο 43,32% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αφορούν το 40,88% του πληθυσμού. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για όλη την επικράτεια είναι 58,64% για την 1η δόση και 55,11% για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο των 60.000 εμβολιασμών στο Νομό Δράμας ξεπεράστηκε στις 29 Ιουνίου, αυτό των 50.000 στις 12 Ιουνίου, αυτό των 40.000 εμβολιασμών στις 28 Μαΐου, αυτό των 30.000 εμβολιασμών στις 13 Μαΐου και αυτό των 20.000 εμβολιασμών στις 21 Απριλίου.

 

Το σταφύλι

 

 

Μπήκαμε στον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης από το «επιτελικό» κράτος και στο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές, απάντηση εδόθη από τον Πρωθυπουργό, αλλά ταυτόχρονα και παροχές… οπότε γύρισε ο τροχός. Ο χάρτης των σφυγμομετρήσεων θα δείξει μέσα στον χειμώνα με το κύμα της ακρίβειας, αν θα απορροφηθούν οι κραδασμοί.

Εκλογές πάντως θα γίνουν στο Κίνημα Αλλαγής και εδώ μπαίνουν και εκλογικές παράμετροι που θα ασκήσουν τις υπόγειες επιρροές και στην Αριστερά και στη Δεξιά, με το λεγόμενο Κέντρο αν θα κρατήσει ψηφοθηρικά αναχώματα.

Τα κομματικά επιτελεία και οι δειγματοληψίες είναι πέρα των στατιστικολόγων και των σκληρών αριθμών με έντονο πολιτικό χρώμα. Μια παράμετρο λέει ότι παρά το καυτό καλοκαίρι (λόγω πυρκαγιών), η διαφορά είναι στο 1-2% από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Όμως αυτές είναι ενδείξεις. Οι αποδείξεις μόνο στο άνοιγμα της κάλπης. Οψόμεθα…

 

Το σύκο