Ενώ η αλλαγή σελίδας στον οικονομικό τομέα είναι σχετικά εμφανής, αφού τόσο οι γενικοί δείκτες όσο και οι επιμέρους έχουν αναστροφή στο πρόσημό τους. Έτσι ψηφίζεται ο προϋπολογισμός και οι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες τώρα έχουν θετική προσέγγιση και φρασεολογία για το οικονομικού status της χώρας.

Όμως, ο τομέας της εξωτερικής κατάστασης και οι «ταρζανιές» εξ Ανατολών, πέραν της εθνικής συσπείρωσης που είναι απαραίτητη, επιφέρει και ένα επιπλέον οικονομικό κόστος για την ικανή και αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, στον ίδιο τομέα απαραίτητη και αναγκαία είναι η στήριξη πέρα των συνόρων από τον διεθνή παράγοντα. Και εδώ η διπλωματία πρέπει να μένει ανενόχλητη από εσωτερικούς περισπασμούς. Οι έλληνες της Διασποράς μπορούν να καθορίσουν και να επηρεάσουν συμπεριφορές του διεθνή παράγοντα.

 

Το σέλινο

 

 

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) του Κινήματος Αλλαγής είναι ο Δραμινός δικηγόρος κ. Στέργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο ορισμός του κ. Κωνσταντίνου στη συγκεκριμένη θέση έγινε «στο πλαίσιο συμμόρφωσης του κόμματος με το Ευρωπαϊκό και Εθνικό ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων».

 

Το πράσο

 

 

Στη συγκρότηση 37 Τομέων Πολιτικής προχώρησε το Κίνημα Αλλαγής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Τομείς αναλαμβάνουν την προγραμματική επεξεργασία των θέσεων του κόμματος και τις καθημερινές πολιτικές του παρεμβάσεις στα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν. «Προτεραιότητά μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, να είμαστε το στήριγμα της, να αναδεικνύουμε και να λύνουμε θέματα. Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Με προτάσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας απέναντι σε συντηρητικές πολιτικές», αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Στο νέο σχήμα εντάσσονται περισσότερα από 1.300 στελέχη του κόμματος, ενώ επισημαίνεται ότι η διαδικασία στελέχωσης των τομέων είναι ανοιχτή, καθώς «στο πλαίσιο του επιμέρους σχεδιασμού του κάθε Τομέα, θα αξιοποιηθεί κάθε διαθεσιμότητα και άλλων στελεχών να συμμετάσχουν». Όπως επισημαίνεται από το Κίνημα Αλλαγής «για τη συγκρότηση των Τομέων Πολιτικής, αξιοποιήθηκαν ιδιαίτερα οι αυτοπροτάσεις των στελεχών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην ανοιχτή πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στους Τομείς, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το σύνολο των στελεχών και μελών του Κινήματος Αλλαγής».

Όσον αφορά τη συμμετοχή Δραμινών στη στελέχωση των Τομέων Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, μέχρι στιγμής συμμετέχουν 4 στελέχη του κόμματος. Συγκεκριμένα η κ. Πάττυ Κωνσταντινίδου συμμετέχει στην Ολομέλεια του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης συμμετέχει στην Ολομέλεια του Τομέα Τουρισμού, ο κ. Ανέστης Τερζής συμμετέχει στην Ολομέλεια του Τομέα Αυτοδιοίκησης και η κ. Χρυσάνθη Χαρίσκου στη Γραμματεία του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής.

 

Το λάχανο

 

 

Παρέμεινε Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Ο κ. Μαμσάκος εκλέχτηκε στη θέση του Προέδρου για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, έπειτα από πρόσφατη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Δικτύου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 100 Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δικτύου «για αυτή την τιμητική και παράλληλα σημαντική θέση». «Ενωμένοι πάμε μπροστά», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Δράμας.

 

Η ρόκα

 

 

Σε ιδιαίτερα φιλανθρωπικούς ρυθμούς κινείται ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων η ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας της Ν.Δ., υπό το νέο Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Γεωργιάδη. Έτσι, πέρα από τη στήριξη οικονομικά αδύνατων οικογενειών μέσω συλλογής τροφίμων, η οποία ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου, η ΝΟΔΕ προχώρησε, το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου, και σε συγκέντρωση λογοτεχνικών βιβλίων για το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

 

Το μαρούλι

 

 

Για πρώτη φορά ένας Δραμινός μηχανικός, ο κ. Λευτέρης Πατάβρας, πολιτικός μηχανικός, αναλαμβάνει θέση ευθύνης στη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, δηλαδή στο πανελλαδικό όργανο των μηχανικών της χώρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Πατάβρας, μετά την ειδική εκλογική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας. Ο κ. Πατάβρας εκλέχτηκε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ).

Στη θέση του Προέδρου Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ επανεκλέχτηκε, για 3η συνεχόμενη θητεία, ο κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος εκλέχτηκε με την παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ). Η εκλογή της νέας Διοικούσας Επιτροπής έγινε με διαπαραταξιακή συναίνεση, με τις τρεις πρώτες σε ψήφους παρατάξεις στις πρόσφατες εκλογές (ΔΚΜ, ΔΗΣΥΜ και Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ) να έχουν εκπροσώπους στα νέα όργανα διοίκησης. Η θητεία είναι τετραετής, καθώς οι επόμενες εκλογές του ΤΕΕ, μετά από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίστηκαν να πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2024.

 

Το παντζάρι