Πλήθος συλλόγων, φορέων και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, ακόμη και πέρα από τα όρια της Δράμας, αναφέρθηκαν στην απώλεια του Κώστα Αποστολίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.

Από τις δημόσιες αναφορές στο πρόσωπο και στο έργο του εκλιπόντος ξεχώρισαν τα δύο αφιερώματα στην εφημερίδα «Καθημερινή», την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά την απώλεια του Κώστα Αποστολίδη, καθώς και στην έκδοση της Κυριακής 3 Μαρτίου. Μάλιστα, στην πρώτη σελίδα της «Καθημερινής» φιλοξενήθηκε άρθρο του Διευθυντή της εφημερίδας κ. Αλέξη Παπαχελά, το οποίο είχε τίτλο «Αν η Ελλάδα είχε και άλλους Αποστολίδηδες». Απάντηση στο τι θα συνέβαινε αν ίσχυε η υπόθεση του τίτλου, δόθηκε από τον ίδιο τον κ. Παπαχελά, ο οποίος κατέληγε στο άρθρο του με την εξής φράση: «Για ένα πράγμα, πάντως, είμαι βέβαιος και το γράφω χωρίς ίχνος υπερβολής: Αν η Ελλάδα είχε μερικούς ακόμη σαν τον Κώστα Αποστολίδη, θα ήταν μια πολύ διαφορετική χώρα».

Ο κυριότερος όγκος των σχετικών κειμένων στα αφιερώματα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή» προήλθε από τη δημοσιογράφο κ. Μαργαρίτα Πουρνάρα, η οποία γνώριζε προσωπικά τον αείμνηστο Κώστα Αποστολίδη και είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στη Δράμα. Στα κείμενα της κ. Πουρνάρα, πέρα από τις αναφορές στην επιχειρηματική δράση του εκλιπόντος ή στις ευεργεσίες στη γενέτειρά του Δράμα, περιέχονταν και άγνωστες λεπτομέρειες από το παρελθόν του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη, όπως το πως γνώρισε τη σύζυγό του Πέννυ ή πως είχε την έμπνευση να εξειδικεύσει τη Raycap στον τομέα της ηλεκτρικής προστασίας συστημάτων από απότομες υπερτάσεις ύστερα από κάποια διακοπή. Όπως ανέφερε η κ. Πουρνάρα, ο Κώστας Αποστολίδης βρισκόταν για επίσκεψη στο εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Μεγαλόπολης, όταν έπεσε ένας κεραυνός που σταμάτησε κάποιες από τις λειτουργίες του και τότε του ήρθε η ιδέα τού τι έπρεπε να κάνει. Όσον αφορά το ξεκίνημα της ενήλικης ζωής του Κώστα Αποστολίδη, η κ. Μαργαρίτα Πουρνάρα έγραψε πως στα 18 του κατέβηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με δύο συνομήλικους Δραμινούς που μπήκαν και αυτοί στο πανεπιστήμιο και έπρεπε να βρουν σπίτι. Οι συγκεκριμένοι Δραμινοί φοιτητές είχαν εντοπίσει ένα οικονομικό κατάλυμα στην πλατεία Αμερικής και μόνο όταν ανέφεραν στον θυρωρό ότι είναι από τη Δράμα, ο θυρωρός δέχτηκε να τους βοηθήσει, καθώς ήταν και ο ίδιος Δραμινός, δείχνοντάς τους μάλιστα το ρετιρέ της οικοδομής. Μάλιστα, έναν όροφο πιο κάτω έμενε η μετέπειτα σύζυγός του Κώστα Αποστολίδη, Πέννυ.

Επίσης, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον άρθρο για τον Κώστα Αποστολίδη γράφτηκε από τον Δραμινό συγγραφέα Βασίλη Τσιαμπούση και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Protagon.gr. Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου ήταν «Εσύ βάλθηκες να κάνεις τη Δράμα ευρωπαϊκή πόλη» και σε αυτό περιλαμβάνονταν πλήθος –ως επί το πλείστον άγνωστων- λεπτομερειών, σχετικά με το Δραμινό λογοτεχνικό περιοδικό «Δίοδος 66100», την έκδοση του οποίου χρηματοδοτούσε η εταιρεία Raycap.

 

Το μπιζέλι

 

 

 

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση του φωτοβολταϊκού που βρίσκεται στη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου ανέφερε τα εξής:

«Ενέργεια από τον Ήλιο στα Σχολεία μας!

Μετά από πολλά χρόνια και αφού χρειάστηκε να περάσουμε από 40 κύματα, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23/02/2024 η σύνδεση του φωτοβολταϊκού, που βρίσκεται στη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής, με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Με την ολοκλήρωση της σύνδεσης του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής, πλέον όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας είναι ενεργειακά αυτόνομες.

Συνεχίζουμε…».

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Οι «χρησμοί» και οι «εξομολογήσεις» του Αλέξη Τσίπρα έφεραν αναλύσεις και τοποθετήσεις επί τοποθετήσεων. Το ζητούμενο είναι αν η «πρώτη φορά Αριστερά» θα επαναληφθεί, αφού η τότε Αριστερά του κάποτε 3% με 7-8 γνώμες κατέστη κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει ύπαρξη και ρόλους.

Τώρα, το πού θα το πάει ο Στέφανος Κασσελάκης θα φανεί το απόγευμα της 9ης Ιουνίου. Μέχρι τότε ανακωχή…

 

Το σπανάκι