Η αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας να αποτυπώνεται πλέον με λευκό χρώμα στον χάρτη επιδημιολογικής επιβάρυνσης του ΕΟΔΥ για τις τελευταίες 14 ημέρες. Η συγκεκριμένη αλλαγή χρώματος έγινε το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Ο συγκεκριμένος χάρτης του ΕΟΔΥ αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων σε κάθε Νομό τις τελευταίες 14 ημέρες με αναγωγή σε 100.000 πληθυσμό. Το λευκό χρώμα σημαίνει ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων, μετά την αναγωγή, είναι μικρότερος του 25.

Τελευταία φορά που η Δράμα αποτυπωνόταν με λευκό χρώμα στο συγκεκριμένο χάρτη ήταν στις 11 Φεβρουαρίου, καθώς από την επόμενη ημέρα ο Νομός είχε γίνει κίτρινος.

 

Το σταφύλι

 

 

Ξεπέρασαν τους 60.000 οι εμβολιασμοί στην Π.Ε. Δράμας, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021. Από αυτούς οι περίπου 34.000 αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου και οι περίπου 28.000 αφορούν τη χορήγηση και των 2 δόσεων.

Πάντως, η εμβολιαστική κάλυψη στη Δράμα συνεχίζει να παραμένει κάτω από τον πανελλαδικό Μ.Ο. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 24 Ιουνίου, στην Π.Ε. Δράμας η εμβολιαστική κάλυψη με 1 δόση είναι 33, 03%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αφορούν το 25,85% του πληθυσμού. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για όλη την επικράτεια είναι 43,85% για την 1η δόση και 31,64% και για τις 2 δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο των 50.000 εμβολιασμών στο Νομό Δράμας ξεπεράστηκε στις 12 Ιουνίου, αυτό των 40.000 εμβολιασμών στις 28 Μαΐου, αυτό των 30.000 εμβολιασμών στις 13 Μαΐου και αυτό των 20.000 εμβολιασμών στις 21 Απριλίου.

 

Ο ανανάς

 

 

Ο Δραμινός κ. Χρυσόστομος Αστεριάδης, Γενικός / Οικογενειακός Γιατρός, είναι Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Διαβήτη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – ΕΔΔιΠΦΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Δικτύου Διαβήτη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – ΕΔΔιΠΦΥ το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Δομάγερ Φίλιππος – Ριχάρδος

Αντιπρόεδρος: Αστεριάδης Χρυσόστομος

Γενικός Γραμματέας: Γκιζλής Βασίλειος

Ταμίας: Κουναλάκης Δημήτριος

Μέλος: Τσακουντάκης Νικόλαος

Μέλος: Καλαϊτζόγλου Νικόλαος

Μέλος: Μπουρδάκης Αδαμάντιος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται να εργαστεί με όλες τις δυνάμεις για να πετύχει τους σκοπούς και τους στόχους του Δικτύου, με διάθεση συνεργασίας με κάθε φορέα που δραστηριοποιείται στο χώρο του Διαβήτη.

Σε ανάρτησή του ο κ. Αστεριάδης ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους που με τίμησαν με τη ψήφο τους. Όλοι μαζί προχωράμε για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς μας και την ισότιμη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

 

Το δαμάσκηνο

 

 

Η πανδημία σε εξέλιξη και η όποια καλοκαιρινή χαλάρωση διαφαίνεται ότι είναι πρόσκαιρη. Χάθηκαν με τα προηγούμενα κύματα ζωές ανύποπτων ανθρώπων και ελλοχεύει ο άμεσος κίνδυνος από το κύμα νούμερο 4, οπότε η όποια ανέμελη αντιμετώπιση είναι ο ορισμός της «νάρκης».

Οι παρενέργειες της πανδημίας είναι πολυεπίπεδες, κοινωνικές, οικονομικές, ψυχολογικές, υπαρξιακές. Και ο βαθμός ετοιμότητας και δράσης σε ευθεία κάθετη γραμμή με το κοστολόγιο των προαναφερόμενων παρενεργειών. Έτσι τα ανά χώρα κόστη έχουν σχέση με το status της κάθε χώρας και τα επιμέρους χαρακτηριστικά.

Η δική μας χώρα, σε ποσοστό υψηλό από τον τομέα των υπηρεσιών, προσδοκά ποσοστό του ΑΕΠ κοντά στο 30%. Ο λόγος για τον τουρισμό και τις παράλληλες δραστηριότητες. Συμπερασματικά, όσο πιο ελεγχόμενη η «ζημιά» από την πανδημία τόσο πιο άνετη η αποτύπωση στον προϋπολογισμό του χειμώνα.

Η πανδημία θα περιοριστεί μόνο και όταν η κοινωνική μας συμπεριφορά θα είναι πιο υπεύθυνη και ρεαλιστική. Ήδη το 4ο κύμα στην εξίσωση των ειδικών έχει «κουμπώσει» και απομένει ο περιορισμός του μεγέθους στο κεφάλαιο απώλειες-ζημίες.

 

Το βερίκοκο