Οι Γερμανοί έχουν ένα παρατσούκλι για τον Σόιμπλε και είναι αντιπροσωπευτικό, τον αποκαλούν «καρέκλα» (που σημαίνει αμετακίνητος, δυσκίνητος, με ό,τι συνεπάγεται και όποιους συνειρμούς φέρνει το παρατσούκλι αυτό).

Οι θέσεις του Σόιμπλε είναι γνωστό ότι είναι η επικρατούσα άποψη στην Ευρώπη και ουσιαστικά αυτός μιλά με το ΔΝΤ εκ μέρους της Ε.Ε. Δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους η Ελλάδα είπε ο Βόλφαγκ και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, η χαλάρωση θα αργήσει μαζί και ο καθαρός αέρας για μεγάλη μάζα πληθυσμού.

Σε μια χώρα που η υπερ-φορολόγηση χτυπά κόκκινα, η ανάπτυξη και αυτή αργεί ως παρελκόμενο της υπερφορολόγησης και φυσικά στη ΔΕΘ που έρχεται θα ακουστούν οι γραμμές – προσδοκίες επικοινωνίας από το οικονομικό επιτελείο.

Απομένει οι όποιες διαχρονικές εξαγγελίες να «περάσουν» στην καθημερινότητα του πολίτη της νοικοκυράς, των νέων και αυτή η αποτύπωση θα είναι τα ποσοστά που θα λάβουν οι όποιοι κομματικοί μηχανισμοί στις επόμενες εκλογές.

 

Το σταφύλι

 

 

Το ζήτημα της βράβευσης της Χρυσής Ολυμπιονίκη κ. Άννας Κορακάκη από το Δήμο Δράμας επανέφεραν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Συγκεκριμένα με αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη 12 Δημοτικοί Σύμβουλοι και από τις 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «πόλη+ζωή», «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα», «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», «Project Δράμα 2020» και «Λαϊκή Συσπείρωση», ζήτησαν συνεδρίαση του σώματος με θέμα «Βράβευση της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας. Το εν λόγω αίτημα υπέγραψαν οι κ.κ. Μιχάλης Μλεκάνης, Παύλος Ζαχαριάδης, Λευτέρης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Καλαϊτσίδης, Θέμης Ρεμόντης, Νίκος Χαρίσκος, Γιάννης Μυστακίδης και η κ. Χρύσα Σιδερά από την παράταξη «πόλη+ζωή», καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξης Τσιαμπούσης και «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Στεφανίδης. Ο μοναδικός Δημοτικός Σύμβουλος από τους συνολικά 13 της αντιπολίτευσης που δεν υπέγραψε το σχετικό αίτημα ήταν ο κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης από την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα».

Η συνεδρίαση για τη βράβευση της κ. Κορακάκη από το Δήμο Δράμας ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί χθες Τετάρτη 30 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (στο Δήμο Δράμας αρκούν 11 από τους συνολικά 33) έχουν δικαίωμα να εισάγουν θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτή η διαδικασία έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας.

Στο κείμενο των 12 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας για τη βράβευση της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη αναφέρονταν τα εξής:

«Η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, ένα και πλέον χρόνο μετά την ύψιστη επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έκανε την Δράμα, τον τόπο μας, να ακουστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, δεν έχει ακόμη τιμηθεί από τον Δήμο Δράμας.

Ο αγώνας της συνεχίζεται, αν και αναγκάζεται να προπονείται σε εγκαταστάσεις απαράδεκτες, και οι επιτυχίες της θα συνεχίσουν να κρατούν την Δράμα στο παγκόσμιο αθλητικό προσκήνιο.

Η βράβευση της Άννας Κορακάκη θα τιμήσει περισσότερο την Δράμα, παρά την ίδια την αθλήτρια, η οποία έχει τιμηθεί ακόμη και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εξάλλου, οι επιτυχίες της έχουν πλέον γραφτεί στην Ιστορία.

Η Ιστορία της Δράμας είναι αυτή που εμπλουτίζεται και κοσμείται από τις μεγάλες επιτυχίες της.

Άστοχες ενέργειες δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την βράβευση της Άννας Κορακάκη στον τόπο της.

Σήμερα, οφείλουμε να παρακάμψουμε κάθε εμπόδιο και να προχωρήσουμε στην βράβευσή της.

Αυτό μπορεί να γίνει με την πρόταση που καταθέσαμε.

Προτείνουμε, λοιπόν, την βράβευση της Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Το βραβείο να της επιδοθεί σε ειδική συνεδρίαση από σύσσωμο το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, για να σηματοδοτηθεί η σύμπνοια με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο τιμά την κορυφαία αθλήτρια».

 

Το ροδάκινο

 

 

Οι σειρήνες που ήχησαν στη Δράμα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου, λίγο μετά της 10, προκάλεσαν σχετική αναστάτωση, καθώς δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση για κάποια άσκηση. Το μυστήριο λύθηκε από σχετική λιτή ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία ανέφερε: «Στο πλαίσιο περιοδικών τεχνικών δοκιμών του συστήματος ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ που γίνονται κάθε Παρασκευή χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από αίτια που διερευνώνται, σειρήνες του συστήματος ανά την επικράτεια».

 

Το πεπόνι