Επανέρχεται στο Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας το θέμα της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου, μετά από παλαιότερη αρνητική γνωμοδότηση.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στις 18.00, συνεδριάζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας και το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει ως εξής: «Επανεξέταση της με αριθμ. 24/2922 απόφασης της κοινότητας Δράμας μετά τη διαβίβαση της αριθμ. 18/2022 απόφασης – γνωμοδότησης της ΕΠΖ».

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, στη συνεδρίασή του στις 20 Ιουλίου, είχε ψηφίσει αρνητικά για τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς σε νέο σημείο, καθώς είχε θεωρηθεί ότι μέρος των εκτάσεων που θα χρησιμοποιούνταν ότι δεν ανήκαν στον Δήμο Δράμας. Τελικά, τις επόμενες ημέρες αποδείχτηκε ότι οι εκτάσεις ανήκουν στον Δήμο Δράμας, αλλά δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Έτσι, το θέμα επιστρέφει στο Συμβούλιο της Κοινότητας με τη διαδικασία για χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Δράμας να ξεκινάει και πάλι από την αρχή (αποφάσεις από Συμβούλιο Κοινότητας Δράμας, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο).

 

Το μπρόκολο

 

 

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου αποφάσισε την ονοματοδοσία της πλατείας Νεροφράκτη σε πλατεία «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΗ – ΣΑΡΗΜΠΟΓΙΑ, ΙΑΤΡΟΥ», «ως ένδειξη τιμής στη μνήμη της, αναγνωρίζοντας το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά της στους συνανθρώπους μας».

Για την ονοματοδοσία είχαν προηγηθεί αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νεροφράκτη και του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έλαβε θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Σφαγή της Δράμας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου. Την ίδια ημέρα, στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Δοξάτο στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

 

Η ρόκα

 

 

Επαγγελματίες της περιοχής του Παρανεστίου προσπαθούν να προβάλουν την περιοχή και να προσελκύσουν επισκέπτες, δημιουργώντας ένα νέο «σήμα κατατεθέν», το οποίο θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, κατά τα πρότυπα άλλων περιοχών της χώρας.

Έτσι, έχει ξεκινήσει η προσπάθεια προώθησης του brand name «Nεστοχώρια», με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στα χωριά γύρω από τον ποταμό Νέστο. Σε δηλώσεις του (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο κ. Γαβριήλ Γαβριήλογλου, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο Παρανέστι Δράμας, ανέφερε πως «θέλουμε να προσδιορίσουμε και να χτίσουμε ένα όνομα στην περιοχή, έχοντας ως παράδειγμα τα Πομακοχώρια, τα Ζαγοροχώρια, τα Μαστιχοχώρια και προβάλλοντας τα δικά μας χωριά -περίπου 20 κατοικήσιμα- που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του ποταμού Νέστου».

Όπως επισημαίνει, «επιδιώκουμε να αναδείξουμε την ταυτότητα της περιοχής και όχι του καθενός επιχειρηματία που εμπλέκεται στην προσπάθεια. Γι’ αυτό και προωθούμε μη ανταλλάξιμα προϊόντα, όπως το δάσος του Φρακτού, άγνωστο σε πολλούς ή τα Στενά του Νέστου, το ομορφότερο κομμάτι του ποταμού που ονομάζεται και Θρακικά Τέμπη».

Σε μια κίνηση προβολής της προσπάθειάς τους, οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες εκτύπωσαν το όνομα «Nestohoria» σε ποτηράκια που χρησιμοποιήθηκαν σε περιβαλλοντικό συνέδριο που διοργάνωσε στο Παρανέστι η οργάνωση «Καλλιστώ», προσκαλώντας για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα τους στο facebook.

Επιπλέον, γίνονται προσπάθειες να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι επιχειρηματίες στην πρωτοβουλία «Νεστοχώρια» για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.

 

Το μαρούλι

 

 

Η οικονομία θα κρίνει φέτος τον χειμώνα πολλές συμπεριφορές και τάσεις, αφού η «βαρυχειμωνιά» στα ράφια είναι ήδη γεγονός, με αντίκτυπο πολευπίπεδο, σε άτομα και οικογένειες και σε ομάδες πληθυσμού.

Η προσαρμογή των νέων τιμών θυμίζει την προσαρμογή με το ευρώ, όπου π.χ. το κουλούρι Θεσσαλονίκης από 50 δρχ. πήγε στα 50 σεντς (170 δρχ.). Ελληνική πατέντα οδοστρωτήρας σε στατιστική απεικόνιση πέρα των ορίων.

Ήρθε – έφτασε η φτωχοποίηση των πιο αδυνάτων και η φορολόγηση των υπερκερδών της ενέργειας με την παροχή επιδομάτων είναι «παυσίπονο» ωρών.

Και στα κομματικά επιτελεία μαζί με τις εταιρείες ερευνών και δημοσκοπήσεων προσπαθούν να «πιάσουν» αυτή την κινούμενη άμμο του εκλογικού σώματος.

Ο χειμώνας έφτασε στο καλάθι…

 

Το λάχανο