Μ.Μ.Ε. και κοινωνία και ανάμεσα το πολιτικό σύστημα, είναι ένα θέμα που σε κάθε δεκαετία και εποχή έχει και τους ανθρώπους τους που την χαρακτηρίζει.

Σήμερα στο 8ο έτος των μνημονίων το τοπίο έχει αλλάξει άρδην, αφού έπεσαν κάστρα και η εξάρτηση με την εκάστοτε «διαπλοκή» είναι επικοινωνιακά καταδικαστέα από κάθε Κυβέρνηση, αλλά όμως η διαπλοκή ποτέ δεν ξεριζώθηκε, αλλά μετατοπίζεται.

Έτσι έχουμε το οξύμωρο η Ελλάδα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση από άποψη πλήθους ιδιωτικών καναλιών (μετά την Ιταλία) και ταυτόχρονα να υστερεί στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου.

Η κρίση στο εγχώριο πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζει και τα Μ.Μ.Ε, αφού οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα κόμματα και τους πολιτικούς, θεωρώντας ότι εκπροσωπούν τους ίδιους και τα συμφέροντά τους. έτσι σε αντιστοιχία δεν εμπιστεύονται την πληροφόρηση θεωρώντας την υποταγμένη στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Έχουμε τώρα την «θεσμοθέτηση» 4 τηλεοπτικών αδειών και εδώ ισχύει αυτό που έλεγε ο Καμύ: «Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από κακός».

 

Το φασόλι

 

 

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα. Τα  θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι 37 και το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στα τρία πρώτα τα οποία είναι τα εξής:

  1. Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την πράξη με τίτλο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΡΑΜΑΣ», στην 38η Πρόσκληση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.-Εισηγητής Καραμπατζάκης Δημήτριος
  2. Έγκριση της 165/2017 ΑΔΣ της ΔΕΚΠΟΤΑ, σχετικά με την σύνταξη Κανονισμού «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ» – Εισηγητής Ψαρράς Γεώργιος
  3. Έγκριση πραγματοποίησης Χριστουγεννιάτικης γιορτής «Ονειρούπολη 2017 – 2018» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Δράμας για την υποβολή όλων των αναγκαίων αιτήσεων για τη χορήγηση όλων των αποφάσεων ή γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες – Εισηγητής Ψαρράς Γεώργιος

 

Η ελιά

 

 

Μετά την υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε σε σχετική δήλωση, στην οποία ναι μεν εκφράζει την ευχαρίστησή του για τις ανακοινώσεις, επισημαίνει όμως όπως θα πρέπει να «περιμένουμε την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μέτιου έχει ως εξής:

«Ανακοινώθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας η συμφωνία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ενός πραγματικά μεγάλου και σημαντικού έργου.

Εφόσον το έργο αυτό πραγματοποιηθεί, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, και με αυτό εννοώ και τη βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Τρία λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη και τα δύο μεγαλύτερα της Περιφέρειάς μας, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, θα συνδεθούν με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, το Μπουργκάς και τη Βάρνα, και του Δούναβη, το Ρούσε.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι πολίτες της είμαστε ευχαριστημένοι για τις ανακοινώσεις, αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του έργου και στηρίζουμε την υλοποίησή του. Θα περιμένουμε όμως την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή του».

 

Το βερίκοκο

 

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει και φέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Η ΔΕΘ με 82 χρόνια ιστορίας συνδέει ανθρώπους, επιχειρήσεις, πολιτισμούς, αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της χώρας με διεθνή ακτινοβολία ενώ κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολυάριθμους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η φετινή διοργάνωση έχει τιμώμενη χώρα την Κίνα.

Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. είναι παρούσα παρουσιάζοντας τις βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου της, μάρμαρα, ζεόλιθο, κρασί, μετάξι, μέλι, λάδι και αγροδιατροφικά προϊόντα δευτερογενούς τομέα. Ταυτόχρονα, προβάλλονται ενδεικτικά σημαντικά έργα υποδομών αλλά και επενδύσεις σε επιχειρήσεις παραγωγής καινοτόμων προϊόντων της Περιφέρειας με στόχο την προώθηση των εμπορικών και εξαγωγικών συναλλαγών των επιχειρήσεων της περιοχής.

Το περίπτερο της Περιφέρειας βρίσκεται στο Pavillion 6, Stand 1 και θα λειτουργεί καθημερινά κατά της ώρες της έκθεσης:

Σάββατο και Κυριακή 16 & 17/9/2017: 10:00 – 22:00

Καθημερινές: 16:00 – 22:00

 

Ο δυόσμος