Η στήλη θα ξεκινήσει με μια μεγάλη καλοκαιρινή –χωρίς τυμπανοκρουσίες- παρέμβαση στις ευαίσθητες περιοχές των Αθηνών. Από την απόσυρση του κοντέινερ της πλατείας Εξαρχείων έως την «ανακατάληψη» με την εφαρμογή της νομιμότητας σε νεοκλασικό των Αθηνών, είναι ένα μήνυμα ότι η «υπεροχή και ασυλία» των ιδεολογικά φερόμενων ως αναρχικών δεν είναι κανονικότητα. Εν κατακλείδι, δεν «κάηκε η Αθήνα» με την όντως διακριτική, αλλά αποτρεπτική, παρέμβαση στα ΑΕΙ της νομιμότητας.

Η επί δεκαετίες ανομία, που είχε ρίζες σε ευαίσθητες περιοχές, σίγουρα σε μικρό χρονικό διάστημα δεν εκριζώνεται και ούτε η πολιτική ανεξαρτησία είναι αποδεκτή με την ασυδοσία της εγκληματικής δράσης. Συμπέρασμα, όταν η πολιτική βούληση είναι επιταγή της κοινωνίας οι «μύθοι» ξεπερνιούνται.

 

Το κρεμμύδι

 

 

Στην πρώτη τακτική συνεδρίαση (είχε προηγηθεί ειδική για τις καθιερωμένες δημαιρεσίες) του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης παραβρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2019 ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου. Με τον τρόπο αυτό, όπως έγραψε ο κ. Παπαθεοδώρου, εγκαινιάστηκε μια σειρά επισκέψεων στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. «Σκοπός των επισκέψεών μου, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή των Δημοτικών Συμβουλίων με το Περιφερειακό Συμβούλιο και η εκ μέρους μου αρωγή, με κάθε τρόπο, στα επιμέρους τους, εκκρεμή ζητήματα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Το πράσο

 

 

Η ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας της Ν.Δ. στο πλαίσιο των δράσεών της και σε συνεργασία με τις ΔΗΜΤΟ πραγματοποίησε συνάντηση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Για τη συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε θέματα, που αφορούν την πόλη και το Νομό μας. Καταλήξαμε ότι οι συνεργασίες και οι συλλογικοί αγώνες αποτελούν κοινό στόχο για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την Δραμινή κοινωνία».

Στο πλαίσιο της ίδιας σειράς επαφών, η ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας ήταν προγραμματισμένο να συναντήσει το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και Περιφερειακούς Συμβούλους.

 

Το ρόδι

 

 

Με βάση το πλαίσιο της οργανωτικής διάρθρωσης της κεντρικής διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Καβαλιώτης Παντελής Ηλιάδης ορίστηκε σε μια καίρια πολιτική θέση στον Νομό Δράμας, ως Τομεάρχης-σύνδεσμος μεταξύ της Γραμματείας του Οργανωτικού του κόμματος της Ν.Δ. και της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δράμας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kavalapost.gr, «ο στενός πολιτικός φίλος του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριου Λαζαρίδη θα αναλάβει σύντομα τα καθήκοντά του τα οποία άπτονται μεταξύ άλλων και της αρτιότερης οργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο της Γραμματείας του Οργανωτικού, πέρα από τα τοπικά θέματα του κόμματος».

 

Το σκόρδο

 

 

Μετά την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, έρχεται η σειρά και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση. Αυτή έχει οριστεί για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στις 10.00 το πρωί και ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η εκλογή Αντιπροέδρου. Υπενθυμίζεται ότι Αντιπρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή είχε εκλεγεί ο κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο οποίος κατέχει και τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Η ρόκα

 

 

Μνημόσυνο στην μνήμη των δέκα αδικοχαμένων δασοκομάντος στο μνημείο της Καβάλας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2019, 25χρόνια μετά την τραγική πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου κατασβέσεων στην Τερψιθέα Δράμας.

Η σεμνή και συγκινητική τελετή έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταδρομέων

Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία» της Καβάλας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταδρομέων Καβάλας κ. Κωνσταντινίδης Ιορδάνης ανέφερε: «Κάναμε το μνημείο αυτό για να τιμήσουμε το τραγικό γεγονός που σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1994 στην Τερψιθέα Δράμας σε δασοπυρόσβεση με πολεμικό στρατιωτικό ελικόπτερο Χ 33. Επειδή κάποιοι συγγενείς των νεκρών ή δεν ζουν ή δεν μπορούν να μεταφερθούν εκεί, φέραμε το μνημείο στην Καβάλα εδώ και τρία χρόνια, για να μπορούμε να κρατάμε την μνήμη των παιδιών ζωντανή, να μαθαίνουν οι νεότεροι που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους και εμείς να τους θυμόμαστε όταν σκοτώθηκαν για να προστατέψουν εμάς και το περιβάλλον. Αυτό είναι και το μήνυμα και η θυσία τους να γίνει παράδειγμα ανδρείας για όλους μας».

 

Το λάχανο