Υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας 2022 είναι ο Δραμινός συγγραφέας κ. Βασίλης Τσιαμπούσης με το βιβλίο «Ο κήπος των ψυχών» (εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας).

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τις Βραχείες Λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2022 (για τις εκδόσεις 2021), των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης (εκδόσεις 2021) και των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2022 (εκδόσεις 2021).

Οι Βραχείες Λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2022 αφορούν: στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2022 (Βραβείο Μυθιστορήματος, Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας και Βραβείο Ποίησης) και στα Κρατικά Βραβεία Δοκιμίου-Μαρτυρίας 2022 (Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής και Βραβείο Μαρτυρίας-Βιογραφίας-Χρονικού-Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας). Οι τρεις κατηγορίες Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης αφορούν στα: Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης έργου Ξένης Λογοτεχνίας σε Ελληνική Γλώσσα, Κρατικό Βραβείο Απόδοσης έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά και Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Γλώσσας σε ξένη Γλώσσα. Ακολούθως οι Βραχείες Λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2022 αφορούν τις κατηγορίες Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.

Υποψήφιοι για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας 2022, εκτός από τον κ. Τσιαμπούση, είναι οι: Χρήστος Αστερίου, «Μικρές αυτοκρατορίες – Muratti: Ένας αποχαιρετισμός» (εκδόσεις Πόλις), Γιάννης Ατζακάς, «Σκυφτοί περάσανε» (εκδόσεις Άγρα), Νάσια Διονυσίου, «Τι είναι ένας κάμπος» (εκδόσεις Πόλις), Μαρία Μήτσορα «Η κυρία Τασία και ο Γουλιέλμος Καταβάθος» (εκδόσεις Πατάκη), Γιώργος Σκαμπαρδώνης, «ΠΡΟΣΟΧΗ: εποχιακή διέλευση βατράχων» (εκδόσεις Πατάκη).

 

Το σαγκουίνι

 

 

Την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου Μικρού Μήκους της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος έλαβε ο Δραμινός κ. Θανάσης Λατσίνογλου.

Ο κ. Λατσίνογλου παραβρέθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Σεναρίου Μικρού και Μεγάλου Μήκους της Ε.Σ.Ε., του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου και Θεατρικού 30 σελίδων της Ε.Σ.Ε. και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Σεναρίου Μικρού Μήκους εκ Διασκευής Ελληνικού Διηγήματος της Ε.Σ.Ε. και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

 

Το κυδώνι

 

 

Το Βραβείο ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ έλαβε η εταιρεία Arivia, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Μετά από 2 χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λόγω της πανδημίας, τα βραβεία απονεμήθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο «The Met Hotel». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συνολικά βραβεύθηκαν 14 επιχειρήσεις οι οποίες, σε μία δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, κατάφεραν να αναπτυχθούν και να διακριθούν ιδιαίτερα.

Η Πρόεδρος του ΣΒΕ κα Λουκία Σαράντη, στην έναρξη της τελετής, τόνισε μεταξύ άλλων:

Ειλικρινά, όλοι στον ΣΒΕ πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσουμε από ένα βραβείο σε κάθε μία ελληνική επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει, να μείνει ζωντανή, όλα αυτά τα τόσο δύσκολα τελευταία 12-13 χρόνια.

Εκπροσωπώντας, λοιπόν, όλες αυτές τις ελληνικές επιχειρήσεις, σήμερα βραβεύονται ορισμένες οι οποίες διακρίθηκαν ιδιαίτερα, σε τομείς που εμείς στον ΣΒΕ θεωρούμε πως είναι οι πλέον κρίσιμοι για τον χώρο μας: Εξωστρέφεια. Περιβάλλον. Καινοτομία. Έρευνα και ανάπτυξη. Εταιρική κοινωνική ευθύνη. Απασχόληση. Και βέβαια, επενδύσεις.

Νιώθω ότι εκτός από το βραβείο τους οφείλουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους, για τη σκληρή δουλειά τους, γιατί με όσα επιτυγχάνουν βγάζουν ασπροπρόσωπο το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική βιομηχανία. Προάγουν τον χώρο μας και δείχνουν σε όλους μας το δρόμο για να γίνουμε καλύτεροι.

 

Το ρόδι

 

 

Η χώρα πλέον οδεύει στις εαρινές εκλογές πριν τα περιβόητα (από εποχές ΠΑΣΟΚ) μπάνια του λαού. Και πλέον κομματικά επιτελεία και αντίστοιχοι μηχανισμοί έχουν τα πλάνα δράσης και… υποσχέσεων σε ομάδες και υπο-ομάδες. Επιδόματα, υπερωρίες, διευκολύνσεις, τακτοποιήσεις είναι οι πλέον δοκιμασμένες και αναλογικά ενισχτυικές ψηφοθηρικές αποδόσεις.

Η αυτοδυναμία είναι για τη Ν.Δ. η στόχευση, ανεξαρτήτως Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην αντιδεξιά πλατφόρμα και ο Ν. Ανδρουλάκης με το ΠΑΣΟΚ στη λήψη διερευνητικές εντολής για σχηματισμό Κυβέρνησης, όπου έχει τον δεκάλογο αρχών και θέσεων σε ρόλο κωδικού pin για ανάλογη εφαρμογή.

Τα ενισχυτικά pass «τρέχουν» και φωνάζουν «εδώ οι κάλπες». Σε Βρυξέλλες – Στρασβούργο τρέχουν να σβήσουν τις Κατάρ-φωτιές μέχρι τα διάφορα λόμπι να ανακαλύψουν νέους χορηγούς και τους νέους «υποταγμένους» και «πρόθυμους».

 

Η σταφίδα