Υποψήφιος με την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» του Δημάρχου Προσοτσάνης κ. Θόδωρου Αθανασιάδη θα είναι ο κ. Άγγελος Κότιος, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα μάλιστα είναι η πρώτη που ανακοινώνει για την παράταξη του ο κ. Αθανασιάδης ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου. Είναι προφανές πως η επιλογή αυτή έχει ιδιαιτέρους συμβολισμούς, καθώς ο κ. Αθανασιάδης ξεκινάει την προεκλογική του δραστηριότητα με έναν πανεπιστημιακό πανελλήνιας αναγνώρισης, ο οποίος κατάγεται και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Πετρούσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, την περίοδο 2011-2012, ο κ. Κότιος είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Προσοτσάνης, πάλι με τον συνδυασμό του κ. Αθανασιάδη.

 

Το μπιζέλι

 

 

Ως «Καμικάζι του Μητσοτάκη» παρουσιάζει η εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» (Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δράμας και όπως όλα δείχνουν υποψήφιο Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μιχάλη Τάσσου.

Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα έχει φωτογραφίες υποψηφίων Βουλευτών της Ν.Δ. από όλη τη χώρα, οι οποίοι έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι κάτω των 40 ετών, με κεντρικό τίτλο «Οι 34 καμικάζι του Μητσοτάκη στα γαλάζια ψηφοδέλτια».

Στο εσωτερικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, από τον δημοσιογράφο Σπύρο Μουρελάτο, αναφέρεται πως ο κ. Τάσσου περιλαμβάνεται στους υποψήφιους Βουλευτές της Ν.Δ., κάτω των 40 ετών, που έχουν λάβει το «πράσινο φως» για συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται και η κ. Παρασκευή Παπαδοπούλου, επίσης από τη Δράμα, η οποία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα είναι υποψήφια Βουλευτής στον Νομό.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Η ραδιοφωνική συνέντευξη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, σχετικά με τη ρύθμιση από τη Βουλή για απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές εγκληματικών οργανώσεων που φορούν μανδύα πολιτικού κόμματος, προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ., η οποία εξέδωσε ανακοίνωση που αφορούσε προσωπικά τον κ. Ξανθόπουλο.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ουσιαστικά διαφοροποίησε τις εγκληματικές οργανώσεις σε κακές και λιγότερο κακές, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένα κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17Ν” δεν θα ήταν εξίσου προβληματικό για τη Δημοκρατία μας με το κόμμα Κασιδιάρη, αν έμπαινε στα ψηφοδέλτια! Λες και οι δολοφονίες ανθρώπων μπορούν να δικαιολογούνται από το ιδεολογικό πρόσημο που βάζει ο δολοφόνος. Με τέτοιου είδους τοποθετήσεις, τις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και δηλώσεις στελεχών του ότι η 17 Νοέμβρη είχε ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά προσβάλλει τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου. Και με τις κραυγές για αγριάδες και τις απειλές για τη “δεύτερη φορά που θα ‘ναι αλλιώς”, δείχνει ότι μένει προσκολλημένος σε εποχές που η ελληνική κοινωνία έχει αφήσει πίσω της».

Απαντώντας, ο κ. Ξανθόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Το σχόλιο που έκανα, όπως το ανέφερα εξ αρχής, σχετικά με την προτεινόμενη από εμάς ρύθμιση, είναι σαφές. Μιλάει για όποιον διεγείρει, προτρέπει σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις κλπ καθώς επίσης και κόμματα των οποίων ο επικεφαλής η μέλος οργάνου διοίκησης έχει καταδικαστεί ακόμη και πρωτοδίκως για τα εγκλήματα των άρθρων 187 ΠΚ και 187Α του Π.Κ. Είναι σαφές δηλ ότι συμπεριλαμβάνει και τρομοκρατικές, εγκληματικές οργανώσεις. Άρα, ο,τιδήποτε άλλο φημολογείται, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

 

Το κρεμμυδάκι

 

 

«Ωριμάζει» η προεκλογική περίοδος και ο Απρίλης έφτασε, ήρθε και ψηφίζουμε, επιλέγουμε για πρώτη φορά με εφαρμογή απλής αναλογικής. Ποια και πόσα κόμματα θα εκπροσωπηθούν τον Μάιο στη νέα Βουλή; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι κομβική και ίσως σε μεγάλο βαθμό καθοριστική με τον αριθμό 5 ή 6 να κρίνουν ποσοστά της όποιας συμμαχικής σύμπλευσής συνεργασίας.

Στην τριεδρική Δράμα τα ποσοστά και τα πρόσωπα κατά πόσο θα είναι ανατρεπτική; Το βέβαιο και σίγουρο είναι η σταθερά που λέει ότι οι παθογένειες δεκαετιών παραμένουν ως έχουν, αλλάζοντας οι υποσχόμενοι…

 

Η αγκινάρα