Η Δράμα συρρικνώνεται πληθυσμιακά, οικονομικά και πολιτικά. Αυτό είναι δεδομένο και το εδώ πολιτικό σύστημα σε όποια έκδοσή του αναθεματίζει αλλήλους και «αντιπάλους». Με κυρίαρχη θέση να είναι η οδική απομόνωση και πρόσβαση στην ακριτική αυτή γωνιά.

Και το ερώτημα της στήλης, αλήθεια ποιοι ήταν οι εκπρόσωποι στη Δραμινή Δημοκρατία μετά την Μεταπολίτευση; Τι να θυμηθούμε; Τις «επιτροπές» που η κάθοδος στο κέντρο (Αθήνα) είχε καθαρά κομματική πολιτική κατεύθυνση, τους Υπουργούς μας που με την στήριξη συλλόγων και «φίλων» διασφάλιζαν «πελατεία», τους οδικούς χάρτες με τους κόμβους να κοσμούν τοίχους. Πλήρη αμνησία.

Και την Κυριακή εκλέγουμε σε Α’ και Β’ βαθμό νέους εκπροσώπους, οι οποίοι άλλοι με κάλυψη, άλλοι χωρίς, διαλαλούν ότι είναι κομματικοί εντολοδόχοι. Και ο τόπος, συμπατριώτες, τι θα απογίνει;

Η Δραμινή Δημοκρατία υποτάχθηκε σε έναν κομματικό χρωματισμό με τη Δράμα αποκλεισμένη διαχρονικά. Δεν το λέει η στήλη, το λένε οι αριθμοί, τα στατιστικά. Ο καθένας μας, εκλεγμένος και εκλέκτορας ας πάρει την όποια ευθύνη του αναλογεί. Καλή μας φώτιση…

 

Η μπάμια

 

 

Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα αποτελέσματα της 2ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης WiFi4EU. Με αυτό τον τρόπο οι Δήμοι θα καλύψουν το κόστος εγκατάστασης των σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως σε δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης υπέβαλαν αιτήσεις περισσότεροι από 10.000 Δήμοι σε όλη την Ευρώπη και διατέθηκαν τελικά 3.400 vouchers, συνολικής αξίας 51 εκ. €. Από την Ελλάδα 90 είναι οι Δήμοι που θα λάβουν voucher, ενώ 15 επιπλέον Δήμοι είναι στη λίστα επιλαχόντων. Εντός των προσεχών εβδομάδων οι επιλεχθέντες Δήμοι θα κληθούν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις ώστε να λάβουν το voucher αξίας €15.000. Στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης είχαν διατεθεί 2.800 vouchers, ενώ συνολικά, στο πλαίσιο της δράσης WiFi4EU θα διατεθούν 9.000 vouchers. Στην πρώτη πρόσκληση είχαν αποκτήσει voucher 117 Δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Δράμας και Προσοτσάνης.

 

Ο αρακάς

 

 

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019 με διαδικασίες εξπρές. Χρειάστηκε περίπου μίση ώρα για να επιτευχθεί η απαραίτητη απαρτία των 17 Δημοτικών Συμβούλων, έτσι ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση, και σχεδόν δέκα λεπτά για να ψηφίσει το σώμα τα συνολικά 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης (9 τακτικά και 3 έκτακτα). Μάλιστα, για όλα τα θέματα οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, με κάποιες επιμέρους παρατηρήσεις από Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Εξάλλου, κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά τις εκλογές, μέχρι την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορούν να ληφθούν αποφάσεις μόνο για έκτακτες περιπτώσεις ή για προτάσεις υλοποίησης έργων που έχουν προθεσμία υποβολής.

 

Το φασολάκι

 

 

Ενόψει των Ευρωεκλογών – Δημοτικών – Περιφερειακών Εκλογών της 26 Μαΐου/2 Ιουνίου 2019, ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας πραγματοποιεί, σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας, σεμινάριο για τη διενέργεια των εκλογών και τα καθήκοντα των δικαστικών αντιπροσώπων. Αντίστοιχο σεμινάριο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί χθες Τετάρτη 22 Μαΐου 2019.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας www.dsdr.gr και στην κατηγορία «Ανακοινώσεις» υπάρχει ενημερωτικό υλικό και υποδείγματα για τη διευκόλυνση των δικαστικών αντιπροσώπων, τα οποία θα ενημερώνονται συνεχώς.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Η Ιερά Μητρόπολις Δράμας ανακοινώνει ότι σε Κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην κοινότητα της Εξοχής Κ. Νευροκοπίου θα φιλοξενήσει φέτος τα παιδιά της Μητροπόλεως στις εξής κατασκηνωτικές περιόδους:

  1. Από 1 Ιουλίου έως 8 Ιουλίου 2019 κορίτσια που θα φοιτήσουν στη Γ’ Γυμνασίου και στο Λύκειο.
  2. Από 8 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2019 αγόρια πού θα φοιτήσουν στη Γ’ Γυμνασίου και στο Λύκειο.
  3. Από 15 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου 2019 αγόρια που θα φοιτήσουν στην Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.
  4. Από 22 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου 2019 κορίτσια που θα φοιτήσουν στην Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Η φιλοξενία είναι δωρεάν. Όσοι γονείς επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους μπορούν να δηλώσουν τα ονόματά τους στον Ιερέα της Ενορίας τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.

Δηλώσεις γίνονται δεκτές στους Ιερείς μέχρι την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες στον π. Σεβαστιανό. (Τηλ: 25210-32782, 25210- 32733)

 

Η μελιτζάνα