Όταν από τη μια οι νόμοι για Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης προτρέπουν τους εκλεγμένους σε προσωπικό και σχηματικό επίπεδο να έρθουν σε σύμπραξη και από την άλλη η νομοθετική εξουσία να ζητά αυτοκυριαρχία είναι μια άκρως αρνητική αντίφαση.

Είμαστε τελικά μια διχασμένη πολιτικά κοινωνία ή μήπως το ανατρεπτικό είναι η νέα – νέα ιδεολογική πλατφόρμα; Οι επερχόμενες πολιτικές εκλογές θα είναι της αντιπαράθεσης, της κόντρας, της ανατροπής, της ιδεολογικής υπεροχής.

Χρονικά για το πότε θα πραγματοποιηθούν εκλογές είναι ένα ακόμη –σήμερα- ερωτηματικό, θα πιάσουμε φθινόπωρο, θα ‘χουμε έκπληξη, θα πάμε σε τρί-καλπο… είναι τώρα το κυρίαρχο ερώτημα στα «πιλοτήρια των κομμάτων».

Οι συνεργασίες έρχονται το ποιος με ποιον θα είναι, πού θα κλείσουν οι κάλπες. Θα ‘χει τελειώσει ο προεκλογικός αγώνας και θα έρχεται η συγκυβέρνηση. Έως τότε άλλα θα ακούμε…

 

Το καρύδι

 

 

Τον τίτλο «Κοινωνική Συμμαχία», ο οποίος υπάρχει από την εποχή που ήταν επικεφαλής ο κ. Άρης Γιαννακίδης, όταν και ξεκίνησε την πορεία της η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα διατηρήσει στον συνδυασμό που θα ηγηθεί στις προσεχείς εκλογές ο κ. ο Κωστής Σιμιτσής ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Η μόνη αλλαγή που θα υπάρξει είναι στο λογότυπο του συνδυασμού. Χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής δήλωσε: «Η “Κοινωνική Συμμαχία” θα συνεχίσει να έχει το ίδιο όνομα, αλλά πιθανά να αλλάξω το μοτίβο του λίγο, κάνοντάς το πιο αφαιρετικό και μοντέρνο».

 

Το αμύγδαλο

 

 

Την πρόθεσή του να είναι επικεφαλής συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Δοξάτου ανακοίνωσε ο κ. Κωνσταντίνος Γκαρέλας. Ο γνωστός επιχειρηματίας, με την πολύπλευρη δράση σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς, κατά το παρελθόν έχοντας περάσει από διάφορα κόμματα, ήταν υποψήφιος σε άλλα επίπεδα πλην του αυτοδιοικητικού, όμως πλέον στρέφεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας στη δημιουργία συνδυασμού στο Δήμο Δοξάτου.

 

Το φουντούκι

 

 

Συνεχίζεται η διαδικασία αλλαγής σε βάθος δεκαετίας του εξωτερικού χρώματος των ΤΑΞΙ της Δράμας, από κίτρινο σε άσπρο, μετά από σχετικό αίτημα των ίδιων των αυτοκινητιστών, οι οποίοι έλαβαν απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία (110 από τα 120 μέλη του σωματείου «Άγιος Χριστόφορος).

Για το θέμα έχει γνωμοδοτήσει ήδη θετικά η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας (κατά τη συνεδρίαση στις 2 Νοεμβρίου) και πλέον καλείται να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2018. Η αλλαγή ζητείται τόσο για τεχνικούς όσο και για οικονομικούς λόγους (π.χ. το λευκό χρώμα είναι πιο ευδιάκριτο και λιγότερο κοστοβόρο ως προς την αποκατάσταση μετά από ζημιά).

Έτσι, ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εισέρχεται η «Γνωμοδότηση σχετικά με την αλλαγή του χρώματος των ΤΑΞΙ του Δήμου Δράμας».

Το άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου είναι η «Γνωμοδότηση περί ανάπτυξης καινοτόμου δικτύου ασυρμάτων σημείων πρόσβασης νέας γενιάς στο Δήμο Δράμας».

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Δραμινής εταιρίας υψηλής τεχνολογίας Raycap, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, με βλέμμα προς το μέλλον, αξιοποιώντας κεραίες χαμηλής ηλεκτρομαγνητικής όχλησης. Πρόθεση είναι να ξεκινήσει πιλοτικά η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος και να τοποθετηθούν ΚΑΦΑΟ σε 4 συγκεκριμένα σημεία περιμετρικά του δημοτικού κήπου.

Η Ανάπτυξη καινοτόμου δικτύου Ασυρμάτων Σημείων Πρόσβασης Νέας Γενιάς στο Δήμο Δράμας έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Διαβούλευσης και προτείνεται η δημιουργία 4 θέσεων:

-Θέση (α) Έναντι ΚΤΕΛ, στο άνοιγμα μεταξύ του δημοτικού αναψυκτήριου και του παρακείμενου καταστήματος (είσοδος δημοτικού κήπου – Ονειρούπολης από την πλευρά του ΚΤΕΛ).

-Θέση (β) Στην πλατεία Ελευθερίας επί του πεζοδρομίου της έναντι της πρόσοψης του δημοτικού κτηρίου (πρώην Δημαρχείου) στο υφιστάμενο στύλο φωτισμού παρακείμενα της καμπίνας ΟΤΕ νέας γενιάς και του βυθοζόμενου κάδου απορριμμάτων του Δήμου Δράμας.

-Θέση (γ) Στην διασταύρωση οδών Ηπείρου & Εφέδρων Αξιωματικών (περιοχή ΕΝΖΟ), σε θέση δίπλα σε υφιστάμενο στύλο φωτισμού εξοπλισμού.

-Θέση (δ) Στην διασταύρωση οδών Εθνικής Αμύνης & Πατριάρχου Μητροπολίτου Διονυσίου (έμπροσθεν της ALPHA BANK), τοποθέτηση Α.Σ.Π. πάνω στην υφιστάμενη καμπίνα ΟΤΕ νέας γενιάς συμφερόντων ΟΤΕ.

Μετά τη λήψη αποφάσεων από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τα συγκεκριμένα θέματα αναμένεται να εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η σταφίδα