Η «φιέστα» του Ζαππείου είχε καθαρά επικοινωνιακό μήνυμα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το ενδυματολογικό στοίχημα του Αλέξη να πραγματοποιείται.

Ερωτήματα: Πόσο «κόστισε» η εμπλοκή Βαρουφάκη; Ποιος πλήρωσε και θα πληρώνει τις ιδεοληψίες της α’ περιόδου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Πόσο εμμονή ιδεολογική αντέχει η επικρατούσα άποψη στους κόλπους της Ε.Ε.;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, μαζί με το κοστολόγιο των συστημικών κομμάτων έχουν έναν ΚΟΙΝΟ παρανομαστή που ακούει στο όνομα Μεσαία Τάξη, η οποία πήγε πιο χαμηλά σε βιοτικό επίπεδο και αγοραστική δυνατότητα.

Στο Ζάππειο επιστρέψαμε στα τέλη του 2014. Όλα τα άλλα είναι πολιτικοί σχεδιασμοί και φιλοδοξίες. Οι δεσμεύσεις και η επιτήρηση φτάνουν στο… κοντινό 2060. Θα τα πει αρχές Ιούλη ο ίδιος ο Στουρνάρας με την έκθεσή του…

 

Ο καπνός

 

 

Ανάμεσα στις φωτογραφίες του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», στις 24 Ιουνίου, ήταν και αυτή του Δημάρχου Δοξάτου κ. Δημήτρη Δαλακάκη. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας φιλοξενούνταν δηλώσεις από πέντε Δημάρχους της Μακεδονίας σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ και οι φωτογραφίες των εν λόγω αιρετών βρίσκονταν και στην πρώτη σελίδα του «Ελευθέρου Τύπου της Κυριακής».

Στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ο κ. Δαλακάκης ανέφερε: «Τυχαίνει να εκπροσωπώ έναν Δήμο ο οποίος είναι ιδιαίτερα μαρτυρικός. Το Δοξάτο και τα Κύργια έχουν υποστεί πολλά από το σλαβικό εθνικισμό. Εδώ και μία εβδομάδα, δεν έχω συναντήσει ούτε έναν δημότη που να λέει “ναι” στη συμφωνία ή να έχει αμφιβολίες. Όλοι οι δημότες μου και οι συμπολίτες μου είναι κατηγορηματικά αντίθετοι. Θεωρώ ότι δεν θα αποκαλέσουν τον Σκοπιανό Μακεδόνα».

 

Το βαμβάκι

 

 

Οι μεταθέσεις και τοποθετήσεις Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, όπως ανακοινώθηκαν από τον Άρειο Πάγο, φέρνουν αλλαγές στο Πρωτοδικείο της Δράμας, καθώς ο Πρωτοδίκης Κωνσταντίνος Γκόφας μετατίθεται στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ μετατίθεται στη Δράμα από τη γειτονική Καβάλα η Πρωτοδίκης Μαρία Κωνσταντινίδου.

Πολλές ήταν οι αλλαγές και στο Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, καθώς στη θέση της Προέδρου Εφετών τοποθετήθηκε η Δ. Στρούζα-Ξένου, με την Δούκα Ιωάννα να μετατίθεται από το Εφετείο Θράκης στο Εφετείο Αθηνών. Επίσης στο Εφετείο Θράκης μετατίθεται από το Εφετείο Αθηνών οι Εφέτες Στεφανίδου Γεωργία, Μαρία Χατζηανδρέα και από το Εφετείο Ευβοίας η Κωνσταντίνα Βλάχου. Αποχωρεί και αντικαθίσταται ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Σιώπης και στη θέση του αναλαμβάνει ο Εισαγγελέας Εφετών Γ. Σκιαδαρέσης που έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν στη Θράκη. Επίσης, αποχωρούν και οι τρεις Αντιεισαγγελείς Εφετών Π. Παπαοικονόμου (Θεσσαλονίκη), Α. Καραμόσχογλου (Θεσσαλονίκη), Α. Χολέβα (Λάρισα) και στη θέση τους μετατίθεται η Ε. Καρανίκα από την Αθήνα και τοποθετούνται επίσης οι νεοπροαχθέντες Αντιεισαγγελείς Εφετών Λ. Τσόγκας και Α. Βαλούση.

 

Το σιτάρι

 

 

Ο… όχι και τόσο καλοκαιρινός καιρός των τελευταίων ημερών, με τις συχνές πυκνές βροχοπτώσεις έχει προσκαλέσει πολλά προβλήματα σε διάφορες προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Δεν θα πρέπει να παραληφθεί άλλωστε το γεγονός ότι αυτή την περίοδο η Δράμα εορτάζει τα «Ελευθέρια 2018», ενώ και γενικότερα κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει έντονη πολιτιστική κινητικότητα. Έτσι, οι διοργανωτές αναγκάζονται είτε να διακόψουν εκδηλώσεις, είτε να τις μετακινήσουν σε νέες ημερομηνίες είτε και να αλλάξουν το χώρο διεξαγωγής, επιλέγοντας κλειστό αντί ανοιχτό χώρο.

 

Το κριθάρι

 

 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2216/B’/14-6-2018) η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντας και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με την οποία από τις 16 Ιουλίου 2018 ενεργοποιείται η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των διαγραμμάτων για τις εμπράγματες συναλλαγές στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα Υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Η παραπάνω υποχρέωση ισχύει αφενός για τα τοπογραφικά διαγράμματα που συντάσσονται μετά την ημερομηνία αυτή για να προσαρτηθούν στις εγγραπτέες πράξεις που υποβάλλονται σε όλα τα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποθηκοφυλακεία της χώρας και αφετέρου για τα Διαγράμματα Γεωμετρικών Μεταβολών που συντάσσονται για να υποβληθούν στα Κτηματολογικά Γραφεία.

Το ηλεκτρονικό σύστημα του Ελληνικού Κτηματολογίου για την υποβολή των διαγραμμάτων έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία τους τελευταίους έξι μήνες. Ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική υπηρεσία που διευκολύνει τους πολίτες και τους πολίτες, στο πλαίσιο της απλοποίησης των διαδικασιών και της ελαχιστοποίησης της γραφειοκρατίας.

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, στο portale – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Μηχανικούς.

 

Η λεβάντα