Την στήριξή τους προς τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, δήλωσαν 50 νυν και πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ (51 ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά ο κ. Έκτορας Νασιάκος διευκρίνισε ότι δεν έχει υπογράψει κάποιο κείμενο).

«Για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Για να μεγαλώσει η παράταξη. Για να κερδίσουμε το πολιτικό κέντρο. Για μάχες σκληρές στο κοινοβούλιο. Για να εγγυηθούμε το μέλλον της νέας γενιάς», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι η Βουλευτής Ν. Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου, η οποία έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και ο πρώην Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Ανέστης Σαατσόγλου.

 

Το γκρέιπφρουτ

 

 

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των πρώτων 24 ρυθμίσεων οφειλών, στο πλαίσιο του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού (Ν.4738/2020), ο οποίος, όπως αναφέρεται σχετικά, «αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους νοικοκυριών και επιχειρήσεων». Οι ρυθμίσεις που παράγονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δύναται να περιλαμβάνουν:

α) Μερική διαγραφή («κούρεμα») οφειλών, η οποία μπορεί να ανέλθει:

έως 75% επί της βασικής οφειλής, και έως 95% επί των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (ΑΑΔΕ και e-ΕΦΚΑ)

έως 80% επί της βασικής οφειλής, και έως 100% επί των τόκων των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις

ή/και

β) Μακροχρόνια αποπληρωμή οφειλών:

έως 240 δόσεις για το Δημόσιο (ΑΑΔΕ και e-ΕΦΚΑ)

έως 420 δόσεις για τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Στις ενδεικτικές ρυθμίσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται και αυτή για μια Δραμινή οικογένεια. Συγκεκριμένα, τετραμελής οικογένεια από τη Δράμα με συνολικές οφειλές άνω των 170.000 ευρώ προς δύο χρηματοδοτικούς φορείς (στεγαστικά δάνεια) και ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 13.000 ευρώ προς την ΑΑΔΕ, υπέβαλε αίτηση ρύθμισης και παρήχθη από τον αυτοματοποιημένο αλγόριθμο πρόταση ρύθμισης οφειλών ως εξής:

α) για τις οφειλές προς τους χρηματοδοτικούς φορείς: διαγραφή άνω των 33.000 ευρώ (δηλαδή, «κούρεμα» των οφειλών κατά 20%) και αποπληρωμή σε 35 έτη (420 δόσεις), με μηνιαία δόση 580 ευρώ και

β) για τις οφειλές προς την ΑΑΔΕ: αποπληρωμή σε 35 έτη (420 δόσεις), με μηνιαία δόση 67 ευρώ.

 

Το αβοκάντο

 

 

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας θα πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 9.00. Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το «Σχέδιο κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Δράμας για το έτος 2022».

 

Το πράσο

 

 

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στις 19.00.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η «Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Δοξάτου, έτους 2022».

 

Το σπανάκι

 

 

Το μείγμα των περιοριστικών μέτρων και του φόβου από την αύξηση των θανάτων φαίνεται ότι φέρνει στα εμβολιαστικά κέντρα αρκετούς έως τώρα απρόθυμους. Έτσι, στην εξίσωση της πανδημίας ο αριθμός των ανεμβολίαστων θα εξακολουθήσει να είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας.

Ήδη τα μαθηματικά μοντέλα για τη χώρα μας «δείχνουν» το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη κορύφωση του κύματος, με τάσεις υποχώρησης στη συνέχεια. Η κόπωση μετά από 2 χρόνια βγάζει εσωτερική αντίδραση με δράσεις – διαδηλώσεις, παρότι οι αριθμοί είναι σκληροί και θέλουν έως την άνοιξη στην Ευρώπη 700.000 νεκρούς και συνολικά 2,2 εκατομμύρια.

«Πληρώνουμε» ως κοινωνία τη χαλαρότητα του καλοκαιριού και το 80% του Αυγούστου για εμβολιασμό είναι ζητούμενο ακόμη και τώρα τον Δεκέμβρη. Κάλλια αργά, παρά ποτέ. Οπότε με συγκράτηση και υπευθυνότητα θα γιορτάσουμε και φέτος την όποια «κανονικότητα» των εορτών.

 

Το μανταρίνι