Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ άλλων το σώμα καλείται να αποφασίσει για την έγκριση δαπανών της εκδήλωσης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα στις 19 Ιουνίου, για την επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και για την έγκριση πραγματοποίησης εκδηλώσεων – δράσεων του Δήμου (Ελευθέρια και Γιορτή Βιβλίου).

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, ο Δήμος Δράμας προγραμματίζει αντίστοιχη γιορτή και προς τιμήν της Γιορτής του Πατέρα. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας θα διοργανώσει την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 20.00, λαϊκό αγώνα δρόμου 1 χλμ., με τίτλο «Με τον Μπαμπά», επί των οδών Χελμού και Διοικητηρίου. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν μπαμπάδες και παιδιά, με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την αθλητική ικανότητα του πατέρα (περπατώντας, τρέχοντας, με καρότσια, με ποδήλατα, με αμαξίδια). Ο τερματισμός θα είναι μπροστά στο άγαλμα της Νίκης, όπου θα τοποθετηθεί αψίδα με μπαλόνια, κόκκινο χαλί και κορδέλα. Στο τέλος της διαδρομής οι μπαμπάδες θα παίρνουν επαίνους και τα παιδιά μετάλλια. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και μουσικό συγκρότημα της πόλης, ενώ θα γίνει πρόταση στον αθλητή Κώστα Δουβαλίδη να κηρύξει την έναρξη του αγώνα.

Όσον αφορά τα Ελευθέρια, η διάρκεια τους προβλέπεται από τις 25 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2022 και θα περιλαμβάνουν τελετή έναρξη και λήξης, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικές ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ κ.α. Το πρόγραμμα θα εκδοθεί μόλις οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες των δράσεων/εκδηλώσεων και ο χώρος διεξαγωγής τους. Το κοστολόγιο προβλέπεται να είναι 25.000 ευρώ.

Η Γιορτή Βιβλίου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Ιουλίου 2022 στην πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία με τους βιβλιοπώλες της πόλης. Το κοστολόγιο προβλέπεται να είναι 2.200 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι η πρώτη μετά την άρση του μέτρου χρήσης της μάσκας σε κλειστούς χώρους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), οπότε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για πρώτη φορά μετά την πανδημία θα μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση χωρίς μάσκες.

 

Το λάιμ

 

 

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση μετά την πανδημία. Έτσι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μετά από συνεχόμενες συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, συναντήθηκαν ξανά στην Κομοτηνή.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του πρώην θεματικού Αντιπεριφερειάρχη και πρώην Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Κινατζίδη και του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου.

 

Το λεμόνι

 

 

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ανανεώθηκε για μια πενταετία η θητεία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα.

Υπενθυμίζεται πως τη θέση αυτή κατέχει από τον Μάιο του 2017, όταν είχε δημοσιευτεί σε ΦΕΚ Η σχετική απόφαση, μετά από ανοιχτή, μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία.

 

Το κίτρο

 

 

Τα ελληνικά πανεπιστήμια σε κατάταξη είναι μετά την 400η θέση σε όλες τις μετρήσεις και επιμέρους αναλύσεις. Η επιτομή της ελληνικής παθογένειας είναι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο με την 30χρονη κατάληψη του Βιολογικού μπορούν να τεθούν ως ερώτημα στα «ανελεύθερα διεθνή πανεπιστήμια» και να ζητηθεί η κατανόηση και η στήριξη. Σίγουρα μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες υπάρχουν δυνάμεις καταστολής επί 24ωρου σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και αυτό είναι γεγονός αρνητικό, πέρα από ιδεοληψίες και εμμονές.

Το ελληνικό ΑΕΙ είναι εικόνα μιας κοινωνίας που θέλει οι σπουδές να είναι πιο κοντά σε ιδρύματα που παράγουν γνώση, έρευνα και ανάδειξη. Και εδώ το πολιτικό σύστημα είναι διαχρονικά κοντόφθαλμο…

 

Το κουμκουάτ