Την Πέμπτη 18/5/2017 η ψήφιση στη Βουλή των νέων μέτρων από τη συμφωνία με τους Δανειστές και εδώ κάπου αρχίζει να διαφαίνεται ο… πάτος του βαρελιού…

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση σίγουρα έχει κόστος και φυσικά δεν πήραμε το ΟΚ για το χρέος, ούτε την ρευστότητα που πήγαν σε μεταγενέστερο χρόνο. Βέβαια μεγάλο.

Στο αριθμό 140 έφτασε η λίστα με τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα μας. Τα 88 μέτρα απαιτούν νομοθέτηση και φυσικά υπάρχει γραπτή δέσμευση ότι οι νέες επερχόμενες περικοπές δεν θα κριθούν αντισυνταγματικές. Δηλαδή δεμένες χειροπόδαρα.

Η παραμονή μας στην Ευρώπη είναι ακριβή και μονόδρομος που οι Γερμανοί καθορίζουν ελέγχους και συμπεριφορές και ότι ο ανταγωνισμός υπερέχει από την αλληλεγγύη είναι το δόγμα Μέρκελ – Σόιμπλε.

Η εκλογή του Γάλλου Εμανουέλ Μακρόν γεννά προσδοκίες ότι στους ελέγχους (και στην Γαλλία) που θέλει να επιβάλλει ο Σόιμπλε κάποιος θα τον αντικρούσει με ένα neon (όχι).

 

Η ρίγανη

 

 

Μεγάλη κινητικότητα αναμένεται στη Δράμα το προσεχές τριήμερο, καθώς από αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου ξεκινούν οι εργασίες για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας αναμένονται στη Δράμα πάνω από 350 επισκέπτες. Το πρόγραμμα των εργασιών της Γ.Σ. είναι διήμερο (Παρασκευή με «κλειστή» συνεδρίαση και Σάββατο με «ανοιχτή» για το κοινό), ενώ την Κυριακή 13 Μαΐου οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν πρόγραμμα επισκέψεων σε αξιοθέατα και οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, το Σάββατο 13 Μαΐου πραγματοποιείται στο θέατρο «Σωκράτης Δημητριάδης» στην Αγία Βαρβάρα η εκδήλωση «Σφηνάκια γνώσης για την Ημέρα της Ευρώπης», όπου θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, και οι  Έλληνες Ευρωβουλευτές κ. Κώστας Χρυσόγονος και κ. Μαρία Σπυράκη.

Είναι βέβαιο ότι οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου της Δράμας και όχι μόνο…

Ταυτόχρονα, δίνεται χρυσή ευκαιρία για ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και η δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων σε κάθε άκρη της χώρας, καθώς για τη Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε. θα υπάρχουν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον κύκλο εργασιών που θα αναπτυχθεί από τις τοπικές επιχειρήσεις το προσεχές τριήμερο.

 

Η καρύδα

 

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας ΑΜΘ «Η Στήριξη».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ορίστηκε μετά την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο του νέου καταστατικού του μέχρι πρότινος Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης «Η Στήριξη» και τη μετατροπή αυτού σε δομή με περιφερειακό χαρακτήρα.

Αναπληρωτής πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, Αντιπρόεδρος η Περιφερειακή Σύμβουλος Δράμας κ. Γεωργία Χειράκη, Γραμματέας η Περιφερειακή Σύμβουλος Καβάλας κ. Κατερίνα Γεροστεργίου ενώ ως μέλη παρέμειναν στις θέσεις τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ξάνθης κ. Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου και κ. Χουσεΐν Μεχμέτ Ούστα καθώς και η Πρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ. Πηνελόπη Μιχαηλίδου.

Με απόφαση του κ. Μέτιου, χρέη διευθυντού ορίστηκε να εκτελεί η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεωργία Χειράκη.

 

Ο ανανάς

 

 

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) κ. Γιώργο Τερζάκη.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της περιοχής Φαναρίου-Αρωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του κάμπινγκ Φαναρίου, τα έργα ανάπλασης κατά μήκος της παραλιακής οδού Φαναρίου-Αρωγής καθώς και η συντήρηση των εγκαταστάσεων της Πλαζ Φαναρίου με σκοπό την επαναλειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μέτιος ενημέρωσε για την απόφασή του να γίνουν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και στο δρόμο που συνδέει την εθνική οδό με το Φανάρι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην περιοχή και να υπάρξει συνολική αξιοποίηση του τμήματος αυτού της παραλιακής ζώνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια Επιχειρησιακού Συντονισμού της ΕΤΑΔ κ. Χριστίνα Αναστασιάδου, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ τομέα Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κ. Δημήτρης Μπλούκος και στελέχη της Περιφέρειας.

 

Η ρόκα