Η ΔΡΑΜΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ

Η Δραμινή αθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο διεξήχθη στο Κάιρο, κατέκτησε τρία μετάλλια (1 χρυσό και 2 χάλκινα), εκ των οποίων το ένα μαζί με τον αδερφό της, Διονύση Κορακάκη, στο μικτό αγώνισμα των 10 μ.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης, σε συνέντευξή της στο ένθετο «ΟΜΑΔΑ» της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» (12-13 Μαρτίου 2022) και στον δημοσιογράφο Κώστα Κοφινά, μίλησε για την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, για τα τρία μετάλλια στο Κάιρο, για τις επόμενες προκλήσεις στη φετινή σαιζόν, αλλά και για τον στόχο της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Για το αν τα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάιρο αποτελούν δυναμική επιστροφή για την ίδια, η κορυφαία Ελληνίδα σκοπεύτρια ανέφερε: «Είναι αλήθεια πως έχω αρχίσει τη χρονιά με πολύ καλή διάθεση. Γίνονται αγώνες, είμαι εμβολιασμένη, προσέχω. Όλα κυλούν ομαλά και είναι η αλήθεια πως η κανονικότητα με τους συνεχείς αγώνες μού έχει λείψει». Όπως είπε, μιλώντας στον δημοσιογράφο Κώστα Κοφινά και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», η ίδια βρίσκεται στη Δράμα. «Αθήνα; Έχω καιρό να κατέβω, ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά με τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, η Άννα Κορακάκη σημείωσε: «Μου έλεγαν όταν μιλούσα για τις δύσκολες συνθήκες πριν από το Τόκιο “Άννα, πανδημία υπάρχει παντού στον κόσμο”. Ναι αλλά πρέπει να πω ότι οι Ρωσίδες και οι Γερμανίδες συγκροτούν ισχυρές ομάδας, έχουν συναγωνισμό στις προπονήσεις, όλα είναι διαφορετικά. Εγώ επί ενάμιση χρόνο δεν έκανα αγώνες! Μόνο προπόνηση, και αυτή μόνη μου. Δεν είναι παράπονο, αλλά ως γεγονός το αναφέρω».

Η Δραμινή αθλήτρια εξήγησε ότι μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε αποχή από αγώνες για περίπου ένα μήνα. «Πάντα το κάνω. Ξέρεις, δεν χάνεται η αίσθηση του αγωνίσματος και του στόχου. Όλοι οι μεγάλοι αθλητές που γνωρίζω έτσι λειτουργούν. Ούτε βολή. Μετά το Ρίο το έκανα για τέσσερις μήνες. Ασκήσεις μόνο για τη φυσική κατάσταση, γυμναστική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει προκλήσεις αυτής της σαιζόν, η Άννα Κορακάκη επεσήμανε: «Νιώθω καλά. Έχουμε σε λίγες ημέρες ξανά αγώνες, σε λίγες ημέρες αναχωρούμε για το ευρωπαϊκό 10 μ. στη Νορβηγία, μετά υπάρχει στη Βραζιλία το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Οκτωβρίου στο Κάιρο. Στο ίδιο γήπεδο που ήμουν και τώρα. Ένα υπερσύγχρονο σκοπευτήριο. Σκέψου ότι μύριζε μπογιά! Ορισμένα καλώδια “έτρεχαν”. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, στο μέλλον εκεί θα διεξαχθούν, εκτιμώ, πολλοί αγώνες. Θα δοθούν και κάποια εισιτήρια για το Παρίσι, για

τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα υπόλοιπα, στα μετέπειτα Παγκόσμια Κύπελλα. Να κάνω, λοιπόν, το πλάνο μου για τους μελλοντικούς αγώνες».

Στη συνέντευξή της, ερωτήθηκε και για τη δυσκολία των αγώνων στο Κάιρο, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό από τον κόσμο. Απαντώντας η Άννα Κορακάκη σημείωσε: «Συνολικά έχουμε στη σκοποβολή τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα. Αυτή είναι η σειρά. Σε άλλα αθλήματα δεν δίνονται εισιτήρια για Ολυμπιακούς, στο δικό μας όμως υπάρχουν προκρίσεις. Καταλαβαίνεις πως το επίπεδο είναι υψηλό, συνεπώς. Στο Κάιρο ήταν όλες, μόνο η Ουκρανή έλειπε. Η δε Ρωσίδα έριξε στα 10 μέτρα με καλυμμένα τα χρώματα φυσικά και στα 25 μέτρα έφυγε».

Για τα μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αίγυπτο και ειδικά αυτό με τον αδερφό της, η Δραμινή Ολυμπιονίκης επεσήμανε: «Με τον Διονύση φτάσαμε ψηλά, ήταν από τις μεγαλύτερες διακρίσεις μας, ενώ στον πρώτο αγώνα του ‘22 στο Παγκόσμιο της Σλοβενίας είχαμε κατακτήσει το χρυσό. Όταν μιλάμε για μεικτό αγώνα, το ζευγάρι ρίχνει και μετρά τις βολές σαν να είναι ένα άτομο. Πρέπει να πηγαίνουν καλά και οι δύο. Όσο για το γεγονός πως πήρα τρία μετάλλια, δεν έγινε για πρώτη φορά. Το 2018 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ είχα κατακτήσει ξανά τρία μετάλλια και κατά σύμπτωση με τα ίδια χρώματα. Επίσης χάλκινο με τον Διονύση».

Σχετικά με τη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία και κατά πόσο η ίδια επηρεάζεται, η Άννα Κορακάκη τόνισε: «Είναι κάτι που δεν το χωράει ο νους. Επικοινωνώ με γνωστούς και φίλους στην Ουκρανία. Λυπάμαι πραγματικά, τι να πεις. Δύο φίλοι σκοπευτές, μάλιστα, από τους αγώνες είναι πλέον στην πρώτη γραμμή του πολέμου».

Όσον αφορά την κατάσταση στη Δράμα αναφορικά με την προετοιμασία της, η Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής είπε πως είναι άψογη και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο προπονητήρια, ένα για 10 και ένα για 25 μέτρα. Δεν λείπει κάτι».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο στόχος της είναι το Παρίσι και η επιστροφή στα μετάλλια στους Ολυμπιακούς και αν αυτά της έλειψαν στο Τόκιο, η Άννα Κορακάκη είπε: «Στόχος είναι το Παρίσι. Αλλά θέλω να πω το εξής: το άθλημά μας είναι εξαιρετικά ρευστό. Ο στόχος μου και στο Ρίο και στο Τόκιο ήταν να βρεθώ στους τελικούς. Στη σκοποβολή δεν υπάρχουν φαβορί, 10 με 15 άτομα είναι στο ίδιο επίπεδο και μετρά η ψυχολογική κατάσταση, η μέρα που θα βρεθούν, κάποιες λεπτομέρειες. Όλα είναι ρευστά».