Όπως είναι γνωστό, φέτος στη Δράμα δεν θα πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια η (γνωστή στο πανελλήνιο) “Ονειρούπολη”, η οποία καθιστούσε την πόλη πρωτεύουσα των Χριστουγέννων και πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Επίσης, το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε γνωστό πως ο Δήμος Δράμας θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της δράσης “Η γειτονιά των αστεριών” από τις 11 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 4 Ιανουαρίου 2021, με κύριο στόχο την τόνωση της ψυχολογίας των πολιτών και σεβόμενος τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτό, ο σχεδιασμός προβλέπει στολισμό και φωταγώγηση της πλατείας, μέρους του δημοτικού κήπου, καθώς και κεντρικών σημείων της πόλης, ενώ επίσης στην Πλατεία Ελευθερίας θα στηθούν αστέρια διαφόρων μορφών και διαστάσεων και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Από πλευράς αντιπολίτευσης πάντως έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις ακόμη και για αυτές τις δράσεις.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της Ονειρούπολης στο facebook, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι μακέτες της “Γειτονιάς των Αστεριών”. Κάτω από τη μια εκ των δύο φωτογραφιών ο επίσημος λογαριασμός της Ονειρούπολης προχώρησε και στο εξής σχόλιο: “Με βάση τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία είναι ευμετάβλητα, θα προχωρήσουμε σε ένα διακριτικό στολισμό της πλατείας και των δρόμων του εμπορικού κέντρου. Ο στόχος είναι να τονώσουμε τη ψυχολογία των Δραμινών και να δημιουργήσουμε μια γλυκιά προσμονή για την επόμενη Ονειρούπολη!”.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό, σε 20 ημέρες από σήμερα, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο και αν ο υπάρχων σχεδιασμός θα μπορεί να υλοποιηθεί ή όχι.