ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρώην Βουλευτή Ν. Δράμας

Μέλους Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

 

Για τη (μυστική) συμφωνία με την Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν ήταν γραπτή συμφωνία, αλλά γραμμένα πρακτικά που αποτυπώνουν προφορική συμφωνία. Καμία ενημέρωση στα ελληνική Βουλή, καμία ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε δεν μπόρεσε να δώσει το συνολικό κόστος, δεν εξήγησε τη χρησιμότητά του, δεν έλαβε γνώση ποτέ η Βουλή γι’ αυτό. Σε ρόλο μονάρχη ο Κ. Μητσοτάκης.

Για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας θα τα πούμε σύντομα. Κυρίως όμως θα τα πει η νεολαία.

Για την οικονομία αφωνία. Δάνεια και μετακύλιση υποχρεώσεων στο μέλλον. Ενώ η εισφορά αλληλεγγύης είναι μία εντελώς ταξική ελάφρυνση, αφού θα ωφεληθούν κυρίως τα μεγάλα εισοδήματα.

Για τα εργασιακά το δήλωσε ξεκάθαρα πως έρχεται μεσαίωνας. Θα καταργήσει όλα τα παρωχημένα δικαιώματα των εργαζομένων για να απελευθερωθεί επιτέλους η εργοδοσία και να κάνει ότι θέλει.

Εξήγγειλε μια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που ευνοεί ουσιαστικά μόνο τις επιχειρήσεις -όσες βέβαια δεν θα βάλουν λουκέτο- και όχι τους εργαζόμενους αφού η αμελητέα ελάφρυνση γι’ αυτούς έχει ήδη εξανεμισθεί από τις μεγάλες μειώσεις μισθών, τη διάλυση των ωραρίων και τη θέσπιση της απλήρωτης εργασίας.

Για τις επικουρικές συντάξεις θα ακολουθήσει την επιτυχημένη συνταγή της ιδιωτικοποίησης. Να ρωτήσετε για το σκάνδαλο και την καταστροφή του ΛΕΠΕΤΕ για να μάθετε τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση επικουρικών ταμείων.

Για την Μόρια, ψέματα όπως πάντα, είπε ότι είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ όταν είναι γνωστό πλέον και στις πέτρες ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά δημιούργησε αυτό το αίσχος το 2013. Ξέχασε βέβαια να πει ότι εδώ κι ένα χρόνο η ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει επίσημο αίτημα μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ε.Ε.

Για την υγεία και την παιδεία όλα πήγανε άψογα και δε χρειάστηκε να πει πολλά.

Θα έχουμε την πιο κομψή καταστροφή που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα.