Ουσιαστικά για να καλυφθεί το κενό στη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου, μετά την ανάληψη καθηκόντων Αντιδημάρχου από τον κ. Ανέστη Δερματίδη, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2022. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνεδρίαση μέσα στον Σεπτέμβριο, όμως για να μη μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα κενή η θέση του Προέδρου στο Νομικό Πρόσωπο, έπρεπε το σώμα να συνεδριάσει και νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες μαραθώνιες συνεδριάσεις, η συγκεκριμένη κράτησε λιγότερο από μια ώρα, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να δέχονται την πρόταση του Προέδρου κ. Καραμπατζάκη να μην υπάρξει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. Όσον αφορά τα 20 θέματα της συνεδρίασης, τα 19 από αυτά, για τα οποία απαιτούνταν ψηφοφορία, εγκρίθηκαν ομόφωνα. Άλλωστε λίγο ή πολύ είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και αφορούσαν ως επί το πλείστον παραχωρήσεις χώρων σε αθλητικά σωματεία.

Το μοναδικό θέμα για το οποίο υπήρξαν ενστάσεις και αρνητικές τοποθετήσεις από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αυτό για το Νομικό Πρόσωπο, με την τροποποίηση του Διοικητικού του Συμβουλίου και τον ορισμό του κ. Λευτέρη Καλλινικίδη στη θέση του Προέδρου. Το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία το Δημοτικό Συμβούλιο προχωρά σε διαπιστωτική πράξη, με βάση την πρόταση του Δημάρχου.

Έτσι, η κριτική από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τέθηκε σε δύο άξονες, αφενός στη διαδικασία που ακολουθείται, καθώς θεωρήθηκε πως υποβαθμίζεται ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου, και αφετέρου στο πρόσωπο του κ. Καλλινικίδη, για το αν είναι ο κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θέση.

 

Το μπιζέλι

 

 

Με απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, η κα Κατερίνα Παραλή ορίστηκε ως άμισθη Ειδική Σύμβουλος με αρμοδιότητα την παροχή εξειδικευμένων συμβουλών για θέματα που αφορούν στη μέριμνα εκ μέρους του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα (περισυλλογή, παρακολούθηση, συντονισμός παροχής κτηνιατρικής φροντίδας, λειτουργία δημοτικού καταφυγίου κλπ).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η κα Παραλή «θα υπόκειται ιεραρχικά απευθείας στο Δήμαρχο Δράμας και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οιασδήποτε μορφής.

Με ανάρτησή του ο κ. Μαμσάκος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κα Παραλή, επισημαίνοντας πως «Στον Δήμο Δράμας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το μεγάλο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Η κυρία Παραλή είναι πάνω από όλα φίλη των ζώων και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει τα μέγιστα από την θέση της άμισθης Ειδικής μου Συμβούλου».

Βέβαια η ανάρτηση του κ. Μαμσάκου περιελάμβανε και μια φράση του Ινδού πολιτικού και στοχαστή Μαχάτμα Γκάντι πως «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».

Τώρα τι έθνος, τι Δήμος Δράμας, λίγη σημασία έχει μπροστά σε μια βαρυσήμαντη ανάρτηση… Εκτός και αν ο Δήμαρχος Δράμας έχει βάλει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα αξιώματα και το παρουσιάζει εμμέσως…

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Στα ράφια και στη θέρμανση θα κριθούν τα πάντα όλα στις εκλογές. Όταν τα 50 ευρώ σε μια επίσκεψη πάνε στα πάνω από 60 μέσα σε ένα καλοκαίρι, όσους δείκτες και ανάπτυξη να διαφημίσουν, αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ο ενεργειακός πόλεμος ήρθε, ο χειμώνας έφτασε, όμως τα υπερ-κέρδη των ολίγων μεγάλωσαν και εδώ είναι η ανισότητα και η οποία ανισορροπία με «θύματα» τους πλέον αδύνατους, αλλά και τους «μεσαίους» που είναι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Έτσι απλά.

Πάνε 12 χρόνια πλέον που είναι «τσιμέντο» οι απολαβές (πέρα των μνημονιακών μειώσεων) των απόμαχων της κοινωνίας και της εργασίας. Ένα ποσοστό ουδέτερων, του λεγόμενου Κέντρου, θα δώσει «φτερά» και εντολή διακυβέρνησης. Κι αυτό το ξέρουν οι εκλογικοί επιτελείς.

Ο χειμώνας έρχεται και οι εκλογές μαζί. Στα ράφια η Ελλάδα αναστενάζει…

 

Το σέλινο