Το ενδεχόμενο να ενταχθούν και νέες περιοχές, μεταξύ των οποίων και το Φαλακρό του Ν. Δράμας, στον κατάλογο των «Απάτητων Βουνών» άφησε ανοιχτό ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, μιλώντας σε ημερίδα για τις ΑΠΕ στη Λάρισα. Ήδη ως «Απάτητα Βουνά» έχουν χαρακτηριστεί ο Σμόλικας, η Τίμφη, ο Ταΰγετος, τα Λευκά Όρη, το όρος Χατζή στη Θεσσαλία, μία μεγάλη περιοχή στα Άγραφα και το Σάος στη Σαμοθρακη, ενώ εκτός από το Φαλακρό, εξετάζεται η ένταξη του όρους Κόχυλα στη Σκύρο, του Ερύμανθου στην Αχαΐα, του Μαίναλου στην Αρκαδία, του Πάρνωνα σε Αρκαδία και Λακωνία και του όρους Δίκτη στο Λασίθι.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημιουργία κατηγορίας «Απάτητα Βουνά» προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Ιανουάριο, προσδιορίζοντας τις περιοχές εκείνες όπου απαγορεύεται η διάνοιξη νέων δρόμων και η δημιουργία τεχνητών επεμβάσεων, που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας energypress.gr, το Υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής στοιχείων σχετικά με τις υφιστάμενες άδειες ΑΠΕ σε μια ομάδα βουνών της χώρας, προκειμένου να εξεταστεί η ένταξή τους στο θεσμικό πλαίσιο των «Απάτητων Βουνών», καθώς η ύπαρξη, στις περιοχές αυτές, αδειοδοτημένων έργων, θα αποτελέσει παράγοντα για να μην ενταχθούν.

 

Το κυδώνι

 

 

Χρηματοδότηση ύψους 200.000 εγκρίθηκε για τον Δήμο Προσοτσάνης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το ποσό αφορά ασφαλτόστρωση της εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε τα εξής:

«Νέα έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον Δήμο Προσοτσάνης.

Το Υπουργείο Μεταφορών κι Υποδομών ενέκρινε για τον Δήμο Προσοτσάνης Π.E. Δράμας το ποσό των 200.000 €.

Η έγκριση αφορά την υλοποίηση έργου σχετικού με την ασφαλτόστρωση της εσωτερικής οδοποιίας του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθεί το εν λόγω οδικό δίκτυο και να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου.

Με συνέπεια και συνέχεια ανταποκρινόμαστε και καλύπτουμε τις ανάγκες των Δήμων της Περιφέρειάς μας».

 

Το πράσο

 

 

Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής κυβερνητικής οδηγίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, έλαβε ο Δήμος Δοξάτου.

Συγκεκριμένα με σχετική απόφαση ανατέθηκε σε δύο υπαλλήλους του Δήμου η «εργασία διακοπής λειτουργίας ορισμένων λαμπτήρων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, κατά μήκος των οδών χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ακεραιτότητα πολιτών και οδηγών των οχημάτων κατά τις νυχτερινές ώρες».

 

Η κολοκύθα

 

 

Αλλαγμένος είναι ο καιρός από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας, η οποία πλέον βρίσκεται σε φθινοπωρινά επίπεδα. Βέβαια, στα ορεινά του Νομού Δράμας οι θερμοκρασίες το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας είναι… χειμερινές. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι στη λίστα των περιοχών με τις ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου την πρωτιά κατείχε το Οχυρό του Κ. Νευροκοπίου, με 1,1ο C, ενώ πολύ χαμηλή ήταν η θερμοκρασία και στο Νευροκόπι (2,1ο C) και στο Περιθώρι (2,4ο C).

 

Η πατάτα

 

 

Το πλάνο «εγώ και οι άλλοι» είναι η αποτίμηση της παρουσίας στη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όλα αυτά περίπου 7 μήνες πριν στηθούν οι κάλπες. Έχει ρίσκο; Σε ποιους απευθύνεται; Είναι τα ερωτήματα του δόγματος «εγώ και οι άλλοι».

Ήδη η αλλαγή του εκλογικού νόμου απορρίφθηκε ως κοστο(ψηφο)φθόρα, οπότε η όποια αυτοδυναμία και οι όποιες συνεργασίες θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από την κρίση ενός μέρους του εκλογικού σώματος που προέρχεται από τον λεγόμενο κεντρογενές χώρο. Για αυτούς κυρίως είναι το δίλημμα που απευθύνει ο Πρωθυπουργός, με το όποιο ρίσκο φυσικά.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας σηκώνει τη σημαία μιας κυβέρνησης του χώρου πέρα της Ν.Δ. και των όποιων επιρροών.

Βέβαια ο χώρος της μεσαίας τάξης θα ζυγίσει πολλά το 2023. Το βέβαιο είναι ότι η έναρξη του προεκλογικού αγώνα σφυρίχτηκε στη ΔΕΘ.

 

Το παντζάρι