ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Στις 6/8/2022 στο τοπικό μας κανάλι ανακοινώθηκε από τον Δήμο της πόλης μας ότι εγκρίθηκε ο διαγωνισμός 1,650 εκ. ευρώ του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε απόρους – άποροι εμφανίζονται και όσοι δουλεύουν «μαύρα») για τον Δήμο Δράμας με διανομή σε συνδημότες μας από τα μέσα Νοέμβρη.

Είναι λέει μια βασική επισιτιστική υλική συνδρομή με τρόφιμα πρώτης ανάγκης. Και τόνισαν με έμφαση ότι θα μοιραστεί και κρέας, λες και δεν είναι πρώτη ανάγκη το κρέας, που είναι μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιέχει πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, Β12, απαραίτητα για τον οργανισμό. Πω! Πω! Τι επίτευγμα! Το αυτονόητο όμως είναι…

Άσε που όσοι θα πάρουν βοήθεια μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να παρέχουν και τη ψήφο τους! Ο πραγματικά φτωχός κόσμος θέλει να ζει με αξιοπρέπεια δουλεύοντας και όχι με ελεημοσύνη και επιδόματα (ελεημοσύνη = βοήθεια σε φτωχό ή ζητιάνο).

Η φτώχεια όμως για ένα Δήμο ή κράτος είναι ντροπή. Πρέπει να ενεργούν ώστε να μην υπάρχουν φτωχοί και όχι να δίνουν ελεημοσύνη σε φτωχούς που δημιούργησαν.

Τα συμπεράσματα δικά σας…