ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Σαν ενεργός πολίτης παρακολουθώ, ακούω, συμμετέχω με την παρουσία μου ή τον γραπτό μου λόγο για όλα αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μου ή στο Νομό μου.

Και επειδή στις εκλογές του 2014 ήμουν και υποψήφια Σύμβουλος, θα αναλύσω κάποιες έννοιες.

Επείγον: Κάτι που πρέπει να γίνει ή να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα (συνήθως σε πυρκαγιές, ιατρική βοήθεια κλπ.), όταν μάλιστα δεν υπάρχει πολύς χρόνος, αλλά «φούρια», κάτι δηλαδή που βιάζει, που δεν επιδέχεται αναβολή ή χρονοτριβή (επειγόντως). Το λεξικό λέει βιαστικός: που βιάζεται, πρόχειρος, επιπόλαιος.

ΥΠ.ΕΣ. Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη αποφάσεων για επείγοντα θέματα που δεν επιδέχονται αναβολή από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ορίζει η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών. Γίνεται δηλαδή πρόσκληση δημόσια αυθημερόν στην ιστοσελίδα του Δήμου και επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους Δημοτικούς Συμβούλους τουλάχιστον τρεις (3) μέρες πριν τη Συνεδρίαση (έτσι να μην μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχει δόλος), χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα της επίδοσης και η ημέρα της Συνεδρίασης.

Ισχύει αυτό; Ισχύει κάτι άλλο; Εφαρμόζεται το αποφασίζουμε και διατάσσουμε, υπάρχει λάθος σε ότι αναφέρω, υπάρχει σωστό;

Στα τοπικά μας Μέσα Ενημέρωσης αν συζητηθεί το θέμα αυτό πιστεύω να ενημερωθώ, όπως και οι συμπολίτες μου για το τι αλήθεια ισχύει, ώστε να μην αντιμετωπίζονται πρόχειρα κάποια σπουδαία θέματα που αφορούν όλους τους πολίτες.