Άρθρο

Του Θεόδωρου Αθανασιάδη

Γραμματέα Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Α.Μ.Θ.

Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Προσοτσάνης

Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Προοδευτική Κίνηση»

Πρώην Δημάρχου Δήμου Σιταγρών

Δεν υπάρχει προηγούμενο ιστορικό παγκοσμίως που να θέλει ένα κράτος να υφαρπάξει το όνομα και την ιστορία ενός άλλου. «Ος επίσταται των ονομάτων επίσταται και των πραγμάτων» έλεγε ο φιλόσοφος Πλάτων. Όποιος έχει το όνομα, έχει και τις αξίες που απορρέουν από αυτό: ιστορία, πολιτισμός, γλώσσα, ήθη, έθιμα και τα λοιπά.

Τίποτα από όλα αυτά δε χαρίζουμε στη γείτονα χώρα.

Διαφωνώ με τους πονηρούς κήρυκες του συμβιβασμού, ότι μπορεί να γίνει συμφωνία με την αποδοχή του ονόματος Μακεδονία, με σύνθετη ονομασία με, ή δίχως, γεωγραφικό προσδιορισμό, μπορεί να υπάρξει ξεχωριστή ρύθμιση, για τον αλυτρωτισμό και τη διεκδίκηση ελληνικών εδαφών.

Αυτό είναι το κύριο ,και αυτό σημείο, που άμα δεν αντιμετωπιστεί θα ενέχει κινδύνους, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για όλη την περιοχή των Βαλκανίων. Δεν πρόκειται, απλά, για τονισμό των συεπειών, που θα παρέλθουν αν πρώτα γίνει αποδοχή και επισημαίνω, πως αυτοί που κάνουν λόγο, ότι δεν γίνεται αναφορά στις συνέπειες, πως είναι ηττοπαθείς.

Με σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από το όνομα Μακεδονία, η ιστορία παραχαράσσεται συνολικά και ανοίγει δρόμο προς τον αλυτρωτισμό και τη διεκδίκηση εδαφών, με το ίδιο όνομα. Οι αυτοαποκαλούμενοι, Μακεδόνες κάτοικοι των Σκοπίων, θέλουν να θεωρούνται, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το δείχνουν, με την μέχρι τώρα αδιάλλακτη στάση τους, με τους χάρτες, που κυκλοφορούν στα Σκόπια, με την ανέγερση αγαλμάτων και ανδριάντων του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, την πληθώρα μνημείων, αλυτρωτικού χαρακτήρα, σε κάθε Δήμο.

Αν ο διεθνής παράγοντας, οι εταίροι και οι σύμμαχοι μας πιέζουν σε γρήγορη λύση, με το πρόσχημα της παρέλευσης ικανού χρονικού διαστήματος, παρακάμψουν, τη στάση των Σκοπίων, τα ιστορικά δεδομένα, την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που είναι παγκοσμίως γνωστά και διδάσκονται σε σχολεία και πανεπιστήμια, ότι η Μακεδονία είναι μία, μοναδική και ελληνική, δε θα βρουν λύση αλλά νέο πρόβλημα. Ρεαλισμός, όπως διατείνονται κάποιοι, δεν είναι ο ρεαλισμός της ψευδεπίγραφης και πλαστογραφημένης ονομασίας από τα Σκόπια. Ο διεθνής παράγοντας δεν πρέπει και δεν μπορεί να εθελοτυφλεί.

Ο μόνος εθνικός γνώμονας για μας τους Έλληνες και τους Μακεδόνες είναι η θέση, όπως αυτή διατυπώθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτός ο εθνικός γνώμονας πρέπει να συνενώσει ξανά όλους τους Έλληνες πολίτες στην Ελλάδα και σε όλη τη γη, ευρισκόμενους απόδημους Έλληνες, αλλά και τους πολιτικούς, ώστε να διαφυλαχθεί στο ακέραιο, το εθνικό συμφέρον της χώρας, η ιστορία της, ο πολιτισμός της και η θέση της στο παγκόσμιο στερέωμα.

Κάνω έκκληση, στην πατριωτική συνείδηση όλων των συμπατριωτών να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αντιδράσουν.

«Εστι ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

Η Μακεδονία είναι Ελληνική!