Ψηφίστηκε από τη Βουλή, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018,το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις». Τελικά, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου παρέμεινε διοικητικά στη Δράμα, καθώς ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου προχώρησε σε αλλαγή της σχετικής αρχικής διάταξης. Έτσι, αντί να ενταχθεί, όπως προβλεπόταν αρχικά στο νομοσχέδιο, στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία εδρεύει στην Καβάλα, εντάχθηκε στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία εδρεύσει στη Δράμα.

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 13, παράγραφος 2 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής: «Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τ.Ε.Ι. Καβάλας με έδρα τη Δράμα εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας, Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο υπήρξαν τοποθετήσεις τόσο του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, μέσω συνέντευξης τύπου, όσο και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αποστολή σχετικής επιστολής στο Υπουργείο Παιδείας.

Πάντως, σε συνέντευξη τύπου, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης είχε αναφέρει ότι το Τ.Ε.Ι. Αρχιτεκτονικής Τοπίου «έπρεπε να ενταχθεί σε μια εκπαιδευτική μονάδα για να μην είναι μετέωρο και άρα για να μην κινδυνεύει». Επίσης, ο κ. Καραγιαννίδης δεσμεύτηκε «με όλη την ευθύνη της θέσης», που έχει, ότι «καμιά Σχολή από τη Δράμα δεν θα συγχωνευτεί, δεν θα ενωθεί, δεν θα κλείσει».