ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Απαντητική ανακοίνωση σε όσα ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης εξέδωσε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Και με τη νέα ανακοίνωση από πλευράς κ. Καραγιαννίδη οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο Βουλευτών παραμένουν υψηλοί. Ο κ. Καραγιαννίδης χαρακτηρίζει ως «τουρίστα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» τον κ. Κυριαζίδη και σχετικά με το θέμα των Φυλακών Νικηφόρου αναρωτιέται αν «θα απολογηθείτε ποτέ εσείς και το κόμμα σας που κυβέρνησε τα προηγούμενα χρόνια για την ανικανότητα αλλά και τη κατασπατάληση εκατομμύριων ευρώ για κάτι που ποτέ δε μπορέσατε ποτέ να ολοκληρώσετε;». Επίσης ο κ. Καραγιαννίδης σημειώνει πως «με τους Δημάρχους του Νομού μας και τον Αντιπεριφερειάρχη έχω καθημερινή συνεργασία και προσπαθώ να προσφέρω όσα μπορώ γνωρίζοντας και εγώ και οι ίδιοι πως πολιτικά έχουμε από μικρές έως πολύ μεγάλες διαφορές» και προσθέτει: «για την μπόχα και τη δυσωδία να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και ίσως καταλάβετε γιατί δε σας δίνουν ποτέ το χέρι τους έστω και για έναν απλό χαιρετισμό».

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική του ανακοίνωση για τις Φυλακές Νικηφόρου ο κ. Καραγιαννίδης είχε κατηγορήσει για «υποκρισία» τον κ. Κυριαζίδη, καλώντας τον να απολογηθεί «για την αδυναμία του κόμματος του, όταν ήταν Κυβέρνηση, να ολοκληρώσει ένα έργο μέσα λογικά χρονικά πλαίσια άφησε πίσω ένα έργο με πολλά εκκρεμή ζητήματα και τουλάχιστον διπλάσιο οικονομικό κόστος από το προϋπολογισθέν». Επίσης ο κ. Καραγιαννίδης καλούσε τον κ. Κυριαζίδη να «ασχοληθεί με το κυνήγι των αυτοδιοικητικών στελεχών, στο οποίο διαπρέπει τον τελευταίο χρόνο». Στην απάντησή του ο κ. Κυριαζίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τις Φυλακές ότι «η Νέα Δημοκρατία επανεκκίνησε το όλο έργο περάτωσης των φυλακών τη διετία 2012-2014, με την επιχορήγηση του ποσού των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ» και ότι «τρία χρόνια λοιπόν πέρασαν και ακόμη οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κατασκευάσουν μία κορδέλα για τα εγκαίνια». Ακόμη, ο κ. Κυριαζίδης σημείωνε πως τον ευχαριστεί «για τις δημόσιες νουθετήσεις του προς πάντες και προς εμένα τον ίδιο προσωπικά και τον ευχαριστώ, γιατί στις αυθεντίες πρέπει να στέκεται κανείς προσοχή, μια και ενισχύουν και καλύπτουν με τη βαρύτητά τους και προς ίδιο και κομματικό συμφέρον, τη μπόχα και τη δυσωδία της πολιτικής του τόπου μας» (Αναλυτικά και οι δύο ανακοινώσεις δημοσιεύτηκαν στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Εργασία… συν» την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017).

 

«Για την μπόχα και τη δυσωδία να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη»

 

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του κ. Καραγιαννίδη έχει ως εξής:

«Ο κύριος Κυριαζίδης μετά από 5 και πλέον χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο συνεχίζει να είναι τουρίστας στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Δεν γνωρίζει τις διεθνείς επιτροπές της ελληνικού κοινοβουλίου, δε γνωρίζει τη σύνθεσή τους, δε γνωρίζει και το έργο τους. Σε μια αήθη επίθεση με χαρακτηρίζει “εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΝΑΤΟ” αγνοώντας πλήρως την λειτουργία των διεθνών επιτροπών θεωρώντας πως θα με πλήξει πολιτικά διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Κύριε Κυριαζίδη μετά από τόσα χρόνια στη Βουλή θα έπρεπε να γνωρίζετε πως στη Διακοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που είναι ανεξάρτητος θεσμός από το στρατιωτικό σκέλος του οργανισμού, συμμετέχει η ελληνική Βουλή με αντιπροσωπεία της που αποτελείται από Βουλευτές όλων των κομμάτων ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Στην συγκεκριμένη επιτροπή είμαι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και δεν εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την ελληνική Βουλή και τις θέσεις της χώρας μας στην εξωτερική πολιτική όπως κάνουν κι όλοι οι υπόλοιποι Βουλευτές των άλλων κομμάτων. Φαντάζομαι ότι θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας πως στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχει και Βουλευτής του Κ.Κ.Ε..

Δεν πειράζει, κάποια στιγμή θα τα καταφέρετε να μάθετε και την λειτουργία της Βουλής. Παρόμοιες διεθνείς επιτροπές η ελληνική Βουλή έχει κι άλλες όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο ΟΑΣΑ, ο ΟΣΕΠ κτλ.

Όμως ας αφήσουμε τη φτήνια των επιχειρημάτων του κυρίου Κυριαζίδη κι ας πάμε στο προκείμενο που αφορά τις φυλακές.

Το ερώτημα προς τον κύριο Κυριαζίδη είναι το εξής, γιατί οι δύο παρόμοιες φυλακές που ξεκίνησαν να χτίζονται την ίδια χρονιά με τη δική μας τελείωσαν πριν 10 χρόνια και ήδη λειτουργούν;

Τι έκανε το κόμμα του κυρίου Κυριαζίδη όταν ήταν κυβέρνηση από το 2004 μέχρι το 2009;

Γιατί ψεύδεστε λέγοντας ότι εναπέμεινε (τι λέξη κι αυτή) μόνο η υδροδότηση όταν δεν υπήρχε ούτε βιολογικός καθαρισμός, ούτε ηλεκτροδότηση, ούτε ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης και κυρίως δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι;

Και τέλος πως ένα έργο προϋπολογίστηκε για ένα συγκεκριμένο ποσό χρειάστηκαν άλλα 8(!) εκατομμύρια για να τελειώσει;

Θα απολογηθείτε ποτέ εσείς και το κόμμα σας που κυβέρνησε τα προηγούμενα χρόνια για την ανικανότητα αλλά και την κατασπατάληση εκατομμύριων ευρώ για κάτι που ποτέ δε μπορέσατε ποτέ να ολοκληρώσετε;

Θα κλείσω με την μεγαλύτερη χυδαιότητα σας που όσο ασυνάρτητα κι αν την γράψατε το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα.

Με κατηγορείτε λοιπόν πως με τις πράξεις μου καλύπτω την μπόχα και την δυσωδία της πολιτικής του τόπου μας προσπαθώντας να ποινικοποιήσετε τη βοήθεια που προσφέρω στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με τους Δημάρχους του Νομού μας και τον Αντιπεριφερειάρχη έχω καθημερινή συνεργασία και προσπαθώ να προσφέρω όσα μπορώ γνωρίζοντας και εγώ και οι ίδιοι πως πολιτικά έχουμε από μικρές έως πολύ μεγάλες διαφορές.

Εσείς ανταλλάσσετε έστω και καλημέρα με τους περισσότερους από αυτούς; OXI

Γι’ αυτό λοιπόν για την μπόχα και τη δυσωδία να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και ίσως καταλάβετε γιατί δε σας δίνουν ποτέ το χέρι τους έστω και για έναν απλό χαιρετισμό.

Και να γνωρίζουν οι πολίτες του Νομού μας πως το μόνο ενδιαφέρον του κυρίου Κυριαζίδη για τον τόπο μας είναι τα δικαστήρια και οι προσβλητικές ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία για όσους δεν κάνουν τα χατίρια και τα ρουσφέτια στον κύριο Βουλευτή της Ν.Δ..

Τέλος σε μια αντιπαράθεση ο καθένας δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του και το επίπεδο των επιχειρημάτων του.

Θα κλείσω με το επίπεδο του κυρίου Κυριαζίδη αφήνοντας μια δική του πρόταση για να καταλάβουμε για τί μιλάω “Το παιδί μίλησε και ανακαλύπτοντας τη Δράμα…”

Προσεχώς μπορείτε και χειρότερα είμαι σίγουρος γι’ αυτό».