«Πρόβλημα των προβλημάτων, για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας», χαρακτήρισε το σκάνδαλο των υποκλοπών μιλώντας στο Κόκκινο, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Είναι οδυνηρό να παρακολουθείται ένας δημοσιογράφος και να γίνεται απόπειρα παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, του αρχηγού του τρίτου κόμματος στη Βουλή. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η υποκρισία της Κυβέρνησης. Γιατί είναι το ίδιο λογισμικό το predator. Πανάκριβο για ιδιώτες, ενώ με βάση την Google και άλλους, το ακριβό αυτό λογισμικό ουσιαστικά παρέχεται μόνο σε κρατικές δομές και είναι απίθανο να το προμηθευτεί ιδιώτης. Επίσης, ο ίδιος σύνδεσμος παγίδευσε και τον κ. Κουκάκη και αποπειράθηκε να παγιδεύσει το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη», συμπλήρωσε.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι είναι κοινός ο ιθύνων νους των παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις που έδωσε η κυβέρνηση και δημιουργούν νέα, περισσότερα ερωτήματα. Υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα με την λειτουργία του κράτους δικαίου που προσπαθεί να υποβαθμίσει η Κυβέρνηση. Εμείς αντιλαμβανόμαστε τη θεσμική μας ευθύνη ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα επιμείνουμε και θα αναδείξουμε το θέμα αυτό με κοινοβουλευτικές διαδικασίες», κατέληξε.