ΑΡΘΡΟ

Του Μαργαρίτη Τζίμα

Καθηγητή

 

 

 

Εμείς στο χώρο της επιστήμης λέμε πως χωρίς αποτέλεσμα λυμένη άσκηση δεν υπάρχει. Έτσι είναι και ο χώρος της πολιτικής, ιδιαίτερα όταν έχεις την κυβερνητική εξουσία. Ο λαός θέλει χειροπιαστό αποτέλεσμα στη ζωή του και στους οραματισμούς του. Δεν αρκούν οι προθέσεις. Έτσι λοιπόν ο πολιτικός επιβάλλεται να είναι μετρημένος σε αυτά που υπόσχεται. Η απαξίωση της πολιτικής των τελευταίων ετών υπάρχει γιατί οι πολιτικοί αλλά έλεγαν προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά. Γιατί οι πολίτες βλέπουν ή ζωή τους να χειροτερεύει και τα εθνικά του θέματα θυσιάζονται στο βωμό αλλότριων συμφερόντων.

Είναι υποχρέωση των πολιτικών να κινούνται αποτελεσματικά και αν δεν μπορούν να παραιτούνται. Δεν μπορεί να ανέχεται ο λαός την ανικανότητα των πολιτικών και της ανευθυνότητα της πολιτικής. Δεν φταίει σε τίποτε ο λαός αν στην πορεία της εξουσίας το κόμμα που ψήφισε άλλαξε και δεν εφαρμόζει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά. Αρκεί το ίδιο λάθος να μην το επαναλάβει. Τότε αρχίζει η ευθύνη των πολιτών.

Είναι υποχρεωμένη η πολιτική να έχει ορατό θετικό αποτέλεσμα για τους πολίτες. Διαφορετικά δεν έχει νόημα ύπαρξης η πολιτική και οι πολιτικοί.

Τα δημόσια πρόσωπα που βρίσκονται στην εξουσία έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών αρκεί να αγωνίζονται με πυξίδα το συμφέρον των πολιτών και όχι άλλων συμφερόντων που δε θέλουν ένα λαό οικονομικά ανεξάρτητο και κοινωνικά απελευθερωμένο .Αυτά τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά συμφέροντα οι πολιτικοί πρέπει να τα εξουδετερώνουν και όχι να τα υπηρετούν μοιρολατρικά.

Το Έθνος έχει αποδείξει πως όταν αποφασίσει να αγωνιστεί, τότε δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Και πρέπει να παραδεχτούμε πως οι πολιτικοί που ψήφισαν μέχρι τώρα τα μνημόνια από το 2010 μέχρι το 2018, δεν αντιστάθηκαν σε αυτή τη λαίλαπα που κατέστρεψε τους Έλληνες και μείωσε τα εθνικά μας αντανακλαστικά. Όμως ποτέ δεν είναι αργά.

Επειδή η πραγματική πολιτική πρέπει να επιστρέψει στον τόπο αυτό, ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, χωρίς αδικίες ο λαός ας αναλάβει την ευθύνη για μια πραγματική αλλαγή και για μια αποτελεσματική εξουσία.