Κλιμάκιο της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, και αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην ΠΕ Δράμας, Μαρία Μάλλη, Γιάννη Βοζίκη και Γιάννη Παπαδόπουλο και τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Στεφανίδη, συναντήθηκε με τη Διοικήτρια του ΓΝ Δράμας και στη συνέχεια συνομίλησε με τα σωματεία εργαζομένων του νοσοκομείου.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, με βασικό από αυτά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε βασικούς τομείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Παθολογίας, που λειτουργεί με μόλις δυο από τους οκτώ ιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα.

Ο Θανάσης Παφίλης στην τοποθέτησή του στάθηκε στις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι σήμερα και συνέβαλαν στη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, επιδοτώντας ταυτόχρονα αδρά τον μεγάλο ιδιωτικό τομέα.

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρόσφατο νόμο-καρμανιόλα που έφερε η κυβέρνηση, που προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Συστήματος Υγείας δίνοντας τη δυνατότητα στους νοσοκομειακούς ιατρούς να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, με τη δικαιολογία του ενιαίου συστήματος Υγείας και της «συνύπαρξης» ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Αυτή η συνύπαρξη, ανέφερε, αποτελεί στην ουσία γενναία χρηματοδότηση των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας, αφού ακόμα και η όποια κρατική κάλυψη των ιατρικών εξόδων προέρχεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή πάλι από την τσέπη των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, τα Δημόσια Νοσοκομεία θα «φυτοζωούν» ενώ ακόμα και ολόκληρες κλινικές που τις έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός θα δοθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Θ. Παφίλης, σημείωσε πως χρειάζεται σκληρός αγώνας και των υγειονομικών και συνολικά των εργαζόμενων για να αυξηθούν οι χρηματοδοτήσεις, να καλυφθούν οι κενές θέσεις κ.λ.π. Κι αυτό είναι δυνατόν, τόνισε, γιατί υπάρχουν τα χρήματα, απλώς πηγαίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κλείνοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ποιες ήταν αυτές οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και σήμερα υποκριτικά λένε ότι θα λύσουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό χρειάζεται, τόνισε, ένα ισχυρό ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους, για να αντιμετωπίσουμε αυτά που θα έρθουν.

Πηγή: 902.gr