ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

 

  • Γ. Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός μας για το 18μηνο, μπορεί να μην είναι 18μηνο, αλλά να το κάνουμε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της απόλυτης ωρίμανσης κάποιων τμημάτων»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή είχαν, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με βασικό θέμα την οδική σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία μέσω του άξονα Δράμας – Αμφίπολης.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα έλεγα πέρα του δέοντος» και πρόσθεσε: «Μετά τη συζήτηση που κάναμε και η οποία ήταν μακροσκελής –πιάσαμε όλα τα σημεία αυτού του δρόμου- τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και θα έχουμε και γρήγορα αποτελέσματα όσον αφορά το ξεκίνημα του έργου αυτού, επί του πρακτέου όμως, δηλαδή να δούμε κάποιες μπουλντόζες. Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός μας για το 18μηνο, μπορεί να μην είναι 18μηνο, αλλά να το κάνουμε σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της απόλυτης ωρίμανσης κάποιων τμημάτων». Αξίζει να σημειωθεί ότι από το βήμα της ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει ονομαστική αναφορά στην οδική σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, λέγοντας ότι ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης θα δημοπρατηθεί εντός 18 μηνών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τέθηκε και το ζήτημα της βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμο. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, «για εμάς κρίνεται άμεση και επείγουσα η ανάγκη για τον υφιστάμενο δρόμο, όσον αφορά την εξυγίανση κάποιων κομματιών αυτού, τα οποία κρίνονται άκρως επικίνδυνα». Στη συνάντηση, ο Υπουργός και οι αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου, εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, «δώσανε τμήματα του δρόμου τα οποία έχουν συμπεριληφθεί μέσα στην οδική ασφάλεια όσον αφορά τη χρηματοδότηση τμημάτων του υφιστάμενου δρόμου με πολλά εκατομμύρια. Κι αυτό ήταν επίσης πολύ ενθαρρυντικό για μένα, γιατί θεωρώ ότι μέχρι να ξεκινήσουμε τη δημιουργία του νέου δρόμου, πρέπει να συζητάμε για την εξυγίανση του υφιστάμενου». Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στον υπάρχοντα δρόμο, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως «έχουν να κάνουν με το οδόστρωμα, με τη σήμανση, με τη διαγράμμιση, με κάποια βελτίωση τεχνικών έργων, διευθέτηση ομβρίων. Όλα αυτά τα είδαμε τμηματικά επί χάρτου και για αυτό σας είπα ότι ήταν πέρα του δέοντος η επαφή και τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά τη συζήτηση».