ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα «Διαμαρτυρία Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Δράμας για τη μείωση του Επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών», κατέθεσε η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Σε συνέχεια συνάντησής μου με το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Δράμας σχετικά με την επιστολή που συνυπέγραψαν συνολικά τριανταένα (31) Σωματεία Καθαριστριών που εργάζονται στη σχολική καθαριότητα, προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους και την αντίθεσή τους στην επαπειλούμενη μείωση κατά το ήμισυ του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών των 150 Ευρώ μικτά που λαμβάνουν, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος των σχολικών καθαριστριών πλήττεται για άλλη μία φορά.

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι το προσωπικό καθαριότητας δουλεύει σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, ειδικά τώρα με την πανδημία του covid-19 την τελευταία διετία και επιφορτίζεται με τον καθαρισμό χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων αύλειων χώρων, εξωτερικών τουαλετών, με καθήκοντα ποτίσματος και κλαδέματος δένδρων, καθαρισμού χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων περιμετρικά των σχολικών συγκροτημάτων, μεταφοράς επίπλων και αρχείων, διανομής και μεταφοράς εκατοντάδων βιβλίων, αποστράγγισης υδάτων και χώρων που πλημυρίζουν, απόφραξης αποχετεύσεων και υδρορροών κλπ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων που απασχολούνται κατά 50% με την απαράδεκτη τρίωρη απασχόληση και με έναν μισθό όχι πάνω από 320 €, που τέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αντιικού αγώνα, κατά την περίοδο της πανδημίας είδαν να προσλαμβάνονται στα ίδια πόστα άλλες συμβασιούχες με 8μηνες συμβάσεις με πλήρη απασχόληση από τα κονδύλια για την πανδημία, δίχως στις πρώτες να γίνεται επέκταση των ωρών απασχόλησής τους.

Συνημμένα σας επισυνάπτω την επιστολή των 31 Σωματείων Σχολικών Καθαριστριών καθώς και σχετικό δημοσίευμα στο τοπικό τύπο της Δράμας και ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησης των αιτημάτων τους.