ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Στις 9/6/2016 στο άρθρου μου: Ως ενεργός πολίτης είχα θίξει το θέμα της Ανακύκλωσης και πρότεινα να παίρνει το ποσό που αναλογεί στον καθένα μας, ανάλογα με το βάρος ή το μέγεθος του ανακυκλούμενου που ρίχνουμε στον κάδο.

Λοιπόν είναι αποδεδειγμένο ότι οι εταιρείες συσκευασμένων προϊόντων εισπράττουν από τους καταναλωτές το τέλος που έχει θεσπισθεί και αναγράφεται πάνω στη συσκευασία του προϊόντος και όμως δεν το αποδίδουν για την Ανακύκλωση! Είναι σαν κάποιος να εισπράττει ΦΟΑ και να μην το επιστρέφει και η Κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια! Αποτέλεσμα χρεοκοπούν οι Εταιρείες Ανακύκλωσης Α.Ε. και οι Δήμοι αρνούνται την ανανέωση συμβάσεων. Εμείς όμως εξακολουθούμε να πληρώνουμε μέσω συσκευασμένων προϊόντων, όπως λέει η νομοθεσία. Γίνεται δηλαδή υψηλότατη εισφοροδιαφυγή τις επιχειρήσεις των συσκευασμένων προϊόντων που εισπράττουν τρελά λεφτά, ενώ η Κυβέρνηση σφυρίζει κλέφτικα, αφού μιλάμε για απάτη που γίνεται με την ανοχή της!

Η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) προτείνει οι Δήμοι να εμπορεύονται την Ανακύκλωση. Το σχέδιο αυτό είναι όμως μια «αμερικανιά». Επιδίωξή τους είναι να «θάψουν» την ανακύκλωση για να προωθήσουν την καύση απορριμμάτων σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης μετά την απόρριψη του σχεδίου της ΕΕΑΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων είπε: Έχω ενημερώσει Υπουργούς, ΚΕΔΕ, ΕΔΑΝ και κάθε αρμόδιο, αλλά κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτό το σκάνδαλο. Η εντύπωση που μου έχουν δώσει είναι ότι συνειδητά καλύπτουν τους απατεώνες επιχειρηματίες που θησαυρίζουν με τα λεφτά του λαού!

Αλλά σαν τον Πελετίδη δεν υπάρχουν Δήμαρχοι… γι’ αυτό και παίρνει το 80% στις δημοτικές εκλογές και θα βγαίνει συνέχεια.

Όσο για μένα, αυτή είναι η καλή μου πράξη για το Πάσχα, η ενημέρωση των συντοπιτών μου.

Καλή Ανάσταση!