«ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ»… ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Δημήτρης Μιναρετζής – Σταυρούλα Καλαϊτζίδου: «26 υπέροχα χρόνια μαζί»

 

Ένα κατάστημα που σφράγισε για όλους μας αναμνήσεις όμορφες και πάντα απολαυστικές δεν υπάρχει πλέον. Η γνωστή σε όλους τους Δραμινούς και όχι μόνο ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ των επιχειρηματιών Δημήτρη Μιναρετζή και Σταυρούλας Καλαϊτζίδου έπαψε να λειτουργεί μετά από 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Η λειτουργία της επιχείρησης ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου 1995 και ολοκληρώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2021, αφήνοντας υποχρεώσεις προς τον Δήμο Δράμας, οι οποίες όμως αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού και σίγουρα η οριστική επίλυση του θέματος θα επέλθει από τη Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το θέμα των οφειλών από μισθώματα της επιχείρησης προς τον Δήμο Δράμας, οι οποίες φέρονται να ανέρχονται στο ποσό των 520.000 ευρώ, η κα Σταυρούλα Καλαϊτζίδου επικοινώνησε με την εφημερίδα «Εργασία… συν», αλλά και απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς όλους τους Δραμινούς, παρουσιάζοντας τη δική της άποψη για το θέμα αυτό.

Η κα Καλαϊτζίδου, λοιπόν, στην επικοινωνία της με την «Εργασία… συν» ανέφερε πως η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε τον κύκλο εργασιών της από το 1995, κατέβαλε έως και το 2012 κανονικά τα ενοίκια της στις αρμόδιες εισπρακτικές υπηρεσίες ως όφειλε.

Από το 2012 έως και το 2015 σύμφωνα πάντα με την κ. Καλαιτζίδου τα ενοίκια της εν λόγω επιχείρησης (2.100 ευρώ μηνιαίως) κατατίθεντο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όπως ανέφερε δεν πήγαιναν να τα εισπράξουν και να τα βάλουν στο ταμείο του Δήμου οι υπεύθυνοι.

Δύο χρόνια μετά το 2015 (και 6 χρόνια από τη λήξη του αρχικού συμβολαίου) και συγκεκριμένα στις 31-12-2017 παρέλαβε αγωγή καταβολής μισθωμάτων, η οποία εκδικάστηκε 2 χρόνια αργότερα επιβάλλοντας στην επιχείρηση πρωτόδικα το ποσό για καταβολή των 130.000 ευρώ με άμεση τακτοποίηση τις 30.000 ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ πως οι όποιες εκδιδόμενες αποφάσεις είναι πρωτόδικες και ακολουθεί η διαδικασία σε δεύτερο βαθμό, προκειμένου να βγει τελεσίδικη απόφαση, και ενδεχομένως και ο Άρειος Πάγος για να καταστεί αμετάκλητη.

Η κα Καλαιτζίδου επίσης ισχυρίζεται πως λόγω της έκτακτης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού και έπληξε ιδιαιτέρως τον κλάδο της εστίασης, η επιχείρηση δεν ήταν υπόχρεη σύμφωνα με το νόμο σε καταβολή μισθωμάτων, ενώ παράλληλα είχε γίνει και μείωση του ενοικίου κατά 20% με αποτέλεσμα το μίσθωμα να είναι περίπου 1920 ευρώ (συν το χαρτόσημο).

Ιδιαίτερη επισήμανση έκανε η κα Καλαιτζίδου Σταυρούλα αναφερόμενη στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως από το 2014 όλα τα δημοτικά καταστήματα αυτοδικαίως πήραν παράταση ενοικίασης για 9 χρόνια.

Η εφημερίδα «ΕΡΓΑΣΙΑ…συν» δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή που έλαβε από τους επιχειρηματίες κ. Δημήτρη Μιναρετζή και κα Σταυρούλα Καλαϊτζίδου:

«ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ 29/7/1995-4/12/2021: 26 υπέροχα χρόνια μαζί

Ευχαριστούμε τον Θεό που μας ευλόγησε να τα ζήσουμε μαζί με όλους τους Δραμινούς.

Τους Δραμινούς που μας τίμησαν και μας επέτρεψαν να μοιραστούμε μαζί τους χαρούμενες στιγμές και λύπες. Για τις αναμνήσεις ζωής που όλοι έχουμε στον Παράδεισο που ανακαλύψαμε στην ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ όλων μας.

Τις αναμνήσεις που θα κουβαλάμε μαζί μας πάντα και παντού… Θα μας λείψετε όλοι…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Κ.

Live your moments

ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

ΤΕΛΟΣ

Υ.Γ. Η λειτουργία του καταστήματος ήταν καθ’ όλα νόμιμη. Οι οποίες διάφορες με τον Δήμο Δράμας λύνονται στα ελληνικά δικαστήρια και απέχουν πάρα πολύ από αυτά που λέγονται. Και αφού όλοι κόπτονται για το καλό της Δράμας και των Δραμινών ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα…».

Αυτονόητο είναι πως η «Εργασία… συν» είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου να προβάλλει τις δικές του απόψεις για την αγαπητή σε όλους ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ και οι οποίες φυσικά θα δημοσιευθούν στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας.