ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Περίοδος αυτοδιοικητικών εκλογών – Ευρωβουλής τέλος και ας δούμε τα διαδραματισθέντα…

Αγαπημένοι αντίπαλοι… με πολιτισμό… χωρίς μίση… με ευγένεια που είναι η πιο αποδεκτή υποκρισία, υποκρισία το αντίθετο δηλαδή της γνησιότητας και της ειλικρίνειας.

Το βέβαιο είναι ότι ήταν σε πλήρη ανάπτυξη εντάσεις, αντιπαραθέσεις, κακίες, ένα τοξικό κλίμα, φυσικό αφού υπάρχουν αντιμαχόμενες παρατάξεις. Όχι όμως λάσπη.

Οι επαγγελματίες πολιτικοί ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα ακόμη από τα Χριστούγεννα!!! Με μεθοδικότητα όπως ομολόγησε κάποιος. Δηλαδή με σύστημα, με πρόγραμμα και δράση ξεγελάσματος των ψηφοφόρων. Υποσχέσεις, μπόλικη εμφάνιση στην TV, πήγαινε έλα σε κάθε εκδήλωση και από πόρτα σε πόρτα με χαρτομάνι και όλα τα συνοδευτικά… Και πολλοί μάλιστα δεν στήριξαν την τοπική μας αγορά. Άραγε τι έκαναν οι επαγγελματίες της πόλης μας όταν πήγαν να ψηφίσουν;

Στο προσκήνιο εμφανίστηκαν άτομα που ήταν για 4ετίες διοικούντες και είχαν παύσει για 4ετίες να διοικούν και νάσου πάλι τάχα μου γιατί τους το ζήτησε ο κόσμος ή γιατί αγαπούν την περιοχή τους –όχι την καρέκλα. Φυσικά όλοι αυτοί έχουν και την οικονομική άνεση να φιγουράρουν, να διαφημίζονται, να τρέχουν πέρα-δώθε, αφού έχουν κάνει την «μπάζα» τους, αφού έχουν την σύνταξή τους, οι οικογένειές τους τους μισθούς τους, χωράφια κλπ. και ζητούν να τους ψηφίζουν οι άνεργοι και φτωχοί συμπολίτες μας. Οπότε συμπολίτες μου από αυτούς τους πολύ ευκατάστατους διοικούντες θα πρέπει να απευθυνθούμε όταν υπάρξει οικονομική μας δυσχέρεια για βοήθεια και όχι από τον κρατικό κορβανά, αλλά από την τσέπη τους.

Στον δε πολύμηνο εκλογικό τους αγώνα κουβαλούσαν Βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων τους (κοιτάξτε με, τον έχω φίλο, άρα θα ευνοήσει την περιφέρειά μου – ψηφίστε με – δίνει γραμμή το κόμμα). Επίσης είχαν μαζί τους ιερωμένους για την προσέλκυση των αμφισβητούμενων θρησκευτικών ψηφοφόρων.

Στα δε εκλογικά τμήματα παρατηρήθηκε επί ώρες να παραμονεύουν οι ίδιοι τους ή παρατρεχάμενοί τους και «ορμούσαν» στους ψηφοφόρους για να τους δώσουν τα ψηφοδέλτιά τους – ιδίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Και υπήρξαν και ανέντιμες συμφωνίες. Θα σε ψηφίσω στην Περιφέρεια, αλλά στον β’ γύρο του Δήμου εσύ. Πράγμα που δεν γινόταν.

Όσο για τον πολιτισμό… Δημαρχέσα που πρώτη πήγε να συγχαρεί τον αντίπαλό της νικητή, όταν την πλησίασε δημοσιογράφος του ‘συρε «τα χίλια μύρια»!!!

Επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν πάτησαν το πόδι τους στα Δημοτικά Συμβούλια, τόλμησαν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα!!! Άσε και τους ξενόφερτους υποψήφιους!!! Τους ουρανοκατέβατους!!!

Τελειώνω με το κρίμα που δεν υπάρχει επιτυχία μόνο σε ικανούς και μη διεφθαρμένους καιροσκόπους, δηλαδή στους «καθαρούς» κάθε μορφής.

Κρίμα, πολύ κρίμα! Ας προσέξουμε στις εκλογές του Ιουνίου, ο κόσμος να ψηφίσει αυτούς που διεκδικούν και μάχονται για το Δίκιο του Λαού.

ΥΓ. Στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, σε ευχαριστήριο για τις εκλογές, ο «δαίμων του τυπογραφείου» παρέλειψε δύο σειρές, αλλοιώνοντας το νόημα. Το ορθό κείμενο έχει ως εξής: «Ευχαριστώ και αυτούς που δεν με επέλεξαν και μου είπαν πως πολύ θα ήθελαν να με ψηφίσουν, αλλά θα σταυρώσουν το κόμμα τους, την παράταξή τους».