ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΔΡΑΜΑΣ

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με έντονα πολιτικό και κομματικό περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου στα γραφεία μας με καλεσμένο τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, υποψήφιο Βουλευτή Δράμας με τη Νέα Δημοκρατία το 2015.

Ο κύριος Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε σε πολλά θέματα γύρω από την κομματική και πολιτική λειτουργία κάθε κόμματος – πολιτικού οργανισμού σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε αυτό αφορά στην κεντρική πολιτική, είτε σε κομματική οργάνωση, είτε σε περιφερειακή ή τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ακόμα σε κομματική εμπλοκή σε διάφορους επαγγελματικούς συλλόγους και οργανώσεις, κάνοντας την κριτική του και καταθέτοντας τις προτάσεις του ως προς την βέλτιστη λειτουργία της κομματικής οργάνωσης σε κάθε επίπεδο εμπλοκής με τα κοινά, αναφέροντας μεταξύ άλλων και κάποιες πικρές αλήθειες από την πλούσια σχετική εμπειρία του.

Μία από τις προτάσεις του είναι να λειτουργήσει η ΔΗΜΤΟ και ως σημείο παροχής πληροφοριών και ενημέρωσης σχετικά με πρόσφατα ή σε διαμόρφωση βρισκόμενα νομοσχέδια, όπως για παράδειγμα τα σχετικά με τα λεγόμενα «κόκκινα» (μη εξυπηρετούμενα) δάνεια. Επίσης ανέφερε ότι η κομματική λειτουργία θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί και να μη «χαλαρώνει» ακόμα και σε περιόδους, όπως ανέφερε, «νηνεμίας», δηλαδή χρονικά απομακρυσμένες από επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπως είναι κατά τα φαινόμενα πλέον και αυτή που διανύουμε. Οι τομείς ενεργούς δραστηριοποίησης ενός κομματικού οργανισμού ανάφερε ότι είναι πάντοτε τόσο πολλοί και τόσο ποικίλοι, που καμία χαλάρωση και κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να είναι ποτέ αποδεκτός. Αντίθετα, συνέχισε ο κ. Παπαθεοδώρου, τα διάφορα κομματικά όργανα και φορείς σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει όχι απλά να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, αλλά και να συνεργάζονται με τον καλύτερο τρόπο μεταξύ τους. Επίσης ότι η κομματική δράση δεν πρέπει ποτέ να περιπίπτει σε «ενός ανδρός αρχή», αυτή του εκάστοτε Βουλευτή, παρότι στις προαναφερθείσες περιόδους «εκλογικής νηνεμίας» αυτό είναι εν μέρει φυσιολογικό και αναμενόμενο. Αλλά αυτός ο συντονισμός και η ενεργοποίηση των διαφόρων κομματικών οργάνων θα πρέπει να συντονιστεί και να κινητοποιηθεί εκ των άνω, γιατί σε τοπικό επίπεδο πάντοτε θα υπάρχουν οι διάφοροι μεταξύ τους αντιπαρατιθέμενοι πόλοι, όπως αυτοί διαμορφώνονται από τους εκάστοτε υποψήφιους βουλευτές, πέντε στην περιοχή μας. Τέλος ο κύριος Παπαθεοδώρου συνεχάρη την οργάνωσή μας της ΔΗΜΤΟ για τη δραστηριότητά της και για τις διάφορες προσπάθειές της και μας παρότρυνε αυτή η δραστηριότητα να συνεχιστεί έτσι και να μη χαλαρώσει ποτέ.

Ευχαριστούμε τον κ. Παπαθεοδώρου για τη συμμετοχή του και για τη χρήσιμη αυτή συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και εξέφρασαν/αντάλλαξαν τις απόψεις τους πολλά μέλη και φίλοι της ΔΗΜΤΟ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

 

Ο Πρόεδρος

Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου

Γκαρέλας Κωνσταντίνος