Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Την Τρίτη 22/9/2020 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του σωματείου σχολικών καθαριστριών Δήμου Δράμας και μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην εξαιρετικά αναλυτική κουβέντα που έγινε, οι εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας στα σχολεία μάς περιέγραψαν τη σημερινή κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφάλειας και υγιεινής στου χώρους εκπαίδευσης. Οι συμβασιούχες με 8ωρη απασχόληση είναι μόλις 23, ενώ οι υπόλοιπες 42 καθαρίστριες είναι με 3ωρη απασχόληση. Αυτό σημαίνει πως η δουλειά για να κρατηθούν καθαρές και με πλήρη απολύμανση πάνω από 300 σχολικές αίθουσες στο Δήμο Δράμας βγαίνει με μεγάλη δυσκολία και είναι σίγουρο πως σε λίγο καιρό αυτές οι συνθήκες θα τις οδηγήσουν σε πλήρη εξουθένωση.

Οι εργαζόμενες ζητούν να γίνουν όλες οι συμβασιούχες πλήρους απασχόλησης, να υπάρξουν κι άλλες προσλήψεις και σε κάθε περίπτωση να λυθεί το ζήτημα της εκκρεμότητας των μόνιμων θέσεων που τις κρατά σε πλήρη ανασφάλεια εδώ και πολλά χρόνια.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δηλώσαμε αρωγοί στις διεκδικήσεις τους κι ότι στεκόμαστε, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, στο πλευρό τους.