• «Με στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, προστασία α’ κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, ενίσχυση του Νοσοκομείου»
  • «Η πολιτική αβεβαιότητα εκπορεύεται από τον κ. Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου»
  • «Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας»

 

Για πανηγυρική διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε ο κ. Μητσοτάκης, που τρεις φορές υποσχέθηκε επενδυτική βαθμίδα αλλά έπεσε έξω, έκανε λόγο ο υποψήφιος Βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Β. Ταλαμάγκα, σε ένα ραδιοφωνικό ντιμπέιτ με τον υποψήφιο Βουλευτή της Ν.Δ. Χ. Θεοχάρη. «Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμπτωτες», είπε και τόνισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα που επικαλείται και ο κ. Θεοχάρης, εκπορεύεται από την άποψη του κ. Μητσοτάκη για σώνει και καλά αυτοδυναμία, μέσω δεύτερων ή ενδεχομένως και τρίτων εκλογών. «Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να βγούμε πρώτο κόμμα και θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Η αβεβαιότητα εκπορεύεται από την πολιτική Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου που θέτουν ως μοναδικό στόχο την αυτοδυναμία. Ένας ακόμη λόγος να υποστηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να απελευθερωθούν οι διαδικασίες όσμωσης για συνεργασία και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης στις 22 Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ξανθόπουλος ανέλυσε στη συνέχεια τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Δράμας, η οποία δεν συνδέεται με την Εγνατία ενώ όπως είπε, η χάραξη της νέας σιδηροδρομικής Εγνατίας, θέλει να αφήσει απ’ έξω τις Σέρρες και τη Δράμα κάτι στο οποίο απάντησε πριν λίγες μέρες από τη Δράμα ο Αλ. Τσίπρας, με τη δέσμευσή ότι θα ανασχεδιαστεί η χάραξη. Και πρόσθεσε: «Βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας είναι ο πρωτογενής τομέας ο οποίος δεν στηρίζεται. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την εκχώρηση προσημειώσεων υποθηκών αγροτικής γης στα funds, που απασχολεί έντονα τους αγρότες. Υπάρχει και το πρόβλημα της α’ κατοικίας και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης».

«Επίσης το Νοσοκομείο της Δράμας στο πλαίσιο της πολιτικής υποβάθμισης του ΕΣΥ που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αντιμετωπίζει εξαιρετικά σύνθετα προβλήματα. Ένα πρόσφατο είναι η παραίτηση ενός εκ των δύο εντατικολόγων με αποτέλεσμα η ΜΕΘ να τεθεί ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Για να καλύψει τις ελλείψεις η διοίκηση απόσπασε γενικούς ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, οι οποίοι κάνουν εφημερίες εκτός της ειδικότητας τους γεγονός που τους ώθησε να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά», συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Τα προβλήματα αυτά τα τροφοδοτεί η πολιτική της Ν.Δ. Και απαιτούν άμεση λύση. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στους πολίτες της Δράμας και τους λέμε ότι με μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής της την αναβάθμιση του ΕΣΥ με μαζικό διορισμό γιατρών και αύξηση εισαγωγικού μισθού, με κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και ενίσχυση της παραγωγής στα αγροτοεφόδια, θα δώσουμε μια άλλη ώθηση προς όφελος τη μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και κυρίως των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων», υπογράμμισε.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε παντελώς το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα έδαφος συνεργασίας. Αντίθετα υπάρχει έντονη πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση που έχει σχέση με τις επιλογές της κυβέρνησης σε μείζονα ζητήματα όπως η οικονομία, η αντιμετώπιση των εργαζομένων, ο αυταρχισμός. Όχι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας αλλά μόνο προγραμματικής αντιπαράθεσης που θα δείξει στον ελληνικό λαό τις δύο διαφορετικές κατευθύνσεις ώστε να επιλέξει με ποια κατεύθυνση επιθυμεί να συνταχθεί».