ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2018, σε συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με το συλλαλητήριο της Αθήνας. Πολίτες της Δράμας, με ελληνικές σημαίες και πανό, εξέφρασαν με τον τρόπο αυτό την θέση τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την αντίθεση τους στη χρήση του όρου στην επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι συγκεντρωθέντες τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο και έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες της Δράμας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας και να ακούσουν και τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν, από γιγαντοοθόνη, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star Βορείου Ελλάδας, το οποίο μετέδιδε σε παράλληλη σύνδεση εικόνα και από τα δύο συλλαλητήρια.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού του Δήμου Παρανεστίου κ. Μεταμόρφη Κουτεκίδου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, Πρόεδροι Συλλόγων κ.α..

Η πρόταση για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, ο οποίος σε συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου εξέφρασε την πρόταση ότι θα πρέπει να γίνει συλλαλητήριο και στη Δράμα για την Μακεδονία, ταυτόχρονα με την Αθήνα, για τους πολίτες που δεν μπορούν να μεταβούν στην πρωτεύουσα. Η πρόταση αυτή μεταφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ενώ κατατέθηκε και σε συνέντευξη του κ. Παπαεμμανουήλ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του τηλεοπτικού σταθμού Star Βορείου Ελλάδας.