ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

 

Στη Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) εκλέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου και νέας Διοικητικής Επιτροπής στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018. Πρόεδρος επανεξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Η νέα Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία εκλέχτηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Συνολικά οι υποψήφιοι για τις 10 θέσεις στη Διοικητική Επιτροπή ήταν 20. Από τα 11 μέλη της Διοικητικής Επιτροπής τα 6 προέρχονται από τα Επιμελητήρια των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς) και τα 5 από την περιφέρεια. Μοναδικός εκλεγέντας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης.

Αναλυτικά οι εκλεγέντες είναι οι εξής:

 1. Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (επικεφαλής του ψηφοδελτίου) – Πρόεδρος
 2. Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας
 3. Τσώτσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας
 4. Βουτσινάς Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά
 5. Μασούτης Γιάννης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
 6. Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
 7. Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας
 8. Δαμούλος Φώτης, Επιμελητήριο Αργολίδος
 9. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
 10. Ραβάνης Παύλος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
 11. Αλιφιεράκης Μανώλης, Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης (εκλέγεται μετά από κλήρωση με τον ισοψηφήσαντα Χατζηχριστοδούλου Ηλία του Επιμελητηρίου Πιερίας)

Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα Διοικητική Επιτροπή προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

 

«Επαναφορά της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των φορέων μας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού τους ρόλου»

 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ κ. Στέφανος Γεωργιάδης ανέφερε:

«Κατ’ αρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Προέδρους των Επιμελητηρίων που είτε με ψήφισαν είτε με τον καλό τους λόγο με εξέλεξαν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Είναι η τρίτη φορά που το Επιμελητήριο Δράμας θα αντιπροσωπεύει με τον Πρόεδρό του την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα στην ΚΕΕΕ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει άνθρωπος και από τη δική μας Περιφέρεια μέσα στη Διοίκηση, όπως και προϋπήρχε στο παρελθόν.

Η παρουσία η δική μου μέσα στη Διοίκηση της ΚΕΕΕ έχει δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι να προβάλουμε και να επιλύσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα προβλήματα και τα ζητήματα της μικρομεσαίας επιχείρησης. Και το δεύτερο έχει να κάνει με την αναβάθμιση γενικώς της λειτουργίας του επιμελητηριακού θεσμού, με την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και την επαναφορά της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των φορέων μας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού τους ρόλου. Αυτή είναι η δική μου συμβολή και αυτό θα προσπαθήσω τα επόμενα χρόνια. Φυσικά πάντα με συνεργασία και σύνθεση. Και μακριά από πολιτικάντικες ιστορίες. Τα Επιμελητήρια είναι τεχνοκρατικά εργαλεία, σύμβουλοι Κυβέρνησης. Εγώ αυτό το πράγμα θα το κάνω πράξη».