ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ 4 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Τη Δράμα επισκέφθηκε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος, ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., προήδρευσε σε σύσκεψη για θέματα του πρωτογενούς τομέα παρουσία των 4 Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξής του και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Δράμα, μετά από την απόφαση αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατατάκη και της μεταβίβασης αυτών στους 4 Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» στη Δράμα κ.κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο, Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, Κώστα Κινατζίδη και κ. Γεωργία Χειράκη. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Μέτιου την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, όταν και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Περιφερειακών Συμβούλων και των Διευθυντών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του κ. Μέτιου στη Δράμα, όπως αποδεικνύουν άλλωστε και οι 2 επισκέψεις του σε χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων, θα είναι πολύ συχνές, ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση, αν αυτό απαιτείται. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα και σε κατάλληλη χρονική στιγμή ο Περιφερειάρχης αναμένεται να παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, αφού όμως πρώτα δρομολογηθούν έργα και δράσεις και υπάρξουν απτά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία.

Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η τοποθέτηση του κ. Μέτιου, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απεύθυνε στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2018. Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η παρουσία μου εδώ, η οποία και θα συνεχιστεί, θα επιταχύνει πιστεύω αυτό το σχεδιασμό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα διατεθούν σημαντικοί πόροι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και αυτό γιατί πρέπει αυτά τα έργα να αντιμετωπιστούν, αλλά οι ανακοινώσεις, όπως το κάνουμε και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, δεν θα γίνονται ανακοινώσεις προθέσεων. Θα γίνονται ανακοινώσεις έργων, όταν όμως αυτά θα δρομολογείται το πώς θα γίνουν».

 

Θανάσης Σιουτόπουλος