ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με θέμα «Ενίσχυση των Περιφερειακών Κέντρων Υγείας του Ν. Δράμας», κατέθεσε η Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας στο Νομό Δράμας. Τα προβλήματα αυτά τα έχουμε αναδείξει μέσα από αναρίθμητες Αναφορές, Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις μας χωρίς ουσιαστικά να έχουμε πάρει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στην επιστολή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, με αφορμή έγγραφο σχετικά με το Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου, τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των Περιφερειακών Κέντρων Υγείας του νομού μας και επισημαίνει την απαράδεκτη τακτική των μετακινήσεων κυρίως ιατρικού προσωπικού προς τις κεντρικές δημόσιες δομές (Νοσοκομεία –Αστικά Κέντρα Υγείας) λόγω μικροκομματικών πολιτικών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη στην πρόσβαση ιατρικών υπηρεσιών, τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στις παραμεθόριες περιοχές της Περιφέρειάς μας, όπως οι δήμοι Νευροκοπίου και Παρανεστίου και τη σύννομη τοποθέτηση προσωπικού στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, σας υποβάλλω τη σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

 

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου