«Σαφής και πλήρης η ανικανότητα της Κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις σε καίρια προβλήματα του τόπου»

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Βουλευτής Αττικής της Ν.Δ. και Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. Μάκης Βορίδης ανέφερε:

«Επισκέφθηκα τη Δράμα κατόπιν ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Μ. ΒΟΡΙΔΗ

 

 

  • «Το 2018 ελπίζουμε ότι θα είναι η χρονιά που επιτέλους ο κ. Τσίπρας θα καταλάβει ότι δεν έχει να επιτελέσει τίποτε περισσότερο και τίποτε καλύτερο από το να φύγει, να προκηρύξει εκλογές και να υπάρξει μια καινούργια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με καθαρή εντολή από τους πολίτες, προκειμένου να αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης της πατρίδος»
  • «Όλοι συντεταγμένοι, όλοι ενωμένοι, προκειμένου να υπάρξει αυτή η πολιτική αλλαγή και να δοθεί ξανά ελπίδα στους Έλληνες και στον τόπο»

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Δράμας, με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Αττικής και Τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος κ. Μάκη Βορίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς της Ν.Δ., Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Τομεάρχης Δράμας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Βουλευτής Ν. Δράμας της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Ταχυρίδης, Σταύρος Παπαδόπουλος και Στάθης Σαραφόπουλος, στελέχη, μέλη και φίλοι της Ν.Δ.. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος.

Αρχικά κόπηκε η βασιλόπιτα, με το φλουρί να βρίσκεται στο κομμάτι της νεολαίας, το οποίο έλαβε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δράμας κ. Λευτέρης Σαμαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κομμάτι του κόμματος παρέλαβε ο παλαιότερος πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας κ. Φώτης Καλογήρου. Ακολούθησε προβολή βίντεο με ιστορικές στιγμές του κόμματος της Ν.Δ.

Στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος, οι Βουλευτές κ.κ. Γεωργαντάς και Κυριαζίδης, ενώ αναγνώστηκε χαιρετισμός από τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτή Ν. Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Έπειτα το λόγο έλαβε ο κ. Βορίδης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

προσκλήσεως της Νομαρχιακής μας Οργανώσεως και με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. Είχα την ευκαιρία να έχω σειρά συναντήσεων με τον Μητροπολίτη, να δω την Αστυνομική Διεύθυνση, να δω την Πυροσβεστική και να συναντηθώ με το Δήμαρχο της πόλης. Βεβαίως, με τα κομματικά μας στελέχη και με τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη.

Σε μία χρονική στιγμή η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, δύσκολη και απαιτητική για μια σειρά θεμάτων, αλλά και για το μεγάλο μας ζήτημα, για το εθνικό ζήτημα που συνδέεται με την επίλυση της ονομασίας της FYROM. Η θέση της Ν.Δ. για το ζήτημα αυτό έχει διατυπωθεί. Έχει διατυπωθεί με σαφήνεια και με καθαρότητα και στην πραγματικότητα συνοψίζεται σε δύο φράσεις που περικλείουν τη στρατηγική μας: Η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος. Οποιαδήποτε λύση πρέπει να κινείται, να σέβεται και να υπηρετεί αυτούς τους δύο στρατηγικούς άξονες. Η θέση του λαού μας έχει εκφραστεί με καθαρότητα και με σαφήνεια και δυστυχώς οι χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε απόλυτο διχασμό και σε απόλυτη διαίρεση την κοινή γνώμη. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε να διχάσουμε τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο τρόπος με τον οποίον η Κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα έχει οδηγήσει στο σημείο αυτό και για αυτό από εμάς τουλάχιστον δεν πρόκειται να υπάρξει σύμπραξη σε ο,τιδήποτε, μιας και έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, είναι σαφές ότι αυτή η Κυβέρνηση, πέρα των διαπιστωμένων ψεμάτων της, πέρα των εξαπατήσεων, είναι και σαφής και πλήρης η ανικανότητά της να δώσει απαντήσεις σε καίρια προβλήματα του τόπου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και εν γένει οι εργαζόμενοι, ουσιαστικά εξοντώνονται από μια δυσβάσταχτη φορολογία. Η μικροί και μεσαία επιχειρηματικότητα διαλύεται. Η μεσαία τάξη βρίσκεται υπό καθεστώς διωγμού και αφανισμού. Όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού μας φτωχοποιούνται και ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας επαίρεται για τις επιδοματικές του πολιτικές. Δηλαδή, αφού εισπράττει τεράστια ποσά εν συνεχεία δημιουργεί εξαρτημένους πολίτες που δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους, αλλά εξαρτώνται από τη χορήγηση αυτών των επιδομάτων. Αυτή δεν είναι μια Ελλάδα η οποία μας αξίζει, αυτή δεν είναι μια Ελλάδα που θέλουμε και αυτή δεν είναι μια Ελλάδα στην οποία είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε. Η ανομία έχει κυριαρχήσει, το χάος στα Πανεπιστήμια είναι μια πραγματικότητα ζοφερή, που ζουν τα παιδιά μας κάθε μέρα, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση δημιουργεί τις δικές της συνέπειες που υφίστανται κυρίως ευρύτεροι αστικοί πληθυσμοί.

Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να δώσει ο κ. Τσίπρας. Οι δήθεν υποσχέσεις του για καθαρή έξοδο θα διαψευστούν και αυτές, όπως διαψεύστηκε ο οδικός χάρτης του κ. Τσακαλώτου για την ποσοτική χαλάρωση, για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και για την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και το 2018 ελπίζουμε ότι θα είναι η χρονιά που επιτέλους ο κ. Τσίπρας θα καταλάβει ότι δεν έχει να επιτελέσει τίποτε περισσότερο και τίποτε καλύτερο από το να φύγει, να προκηρύξει εκλογές και να υπάρξει μια καινούργια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με καθαρή εντολή από τους πολίτες, προκειμένου να αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης της πατρίδος. Για αυτόν το στόχο, σε αυτή τη κατεύθυνση, θα δουλέψουμε όλοι. Θα δουλέψουν τα κομματικά μας στελέχη, θα δουλέψει η Νομαρχιακή Οργάνωση, θα δουλέψουν οι Βουλευτές μας, θα δουλέψουν οι τοπικές μας επιτροπές και τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη. Όλοι συντεταγμένοι, όλοι ενωμένοι, προκειμένου να υπάρξει αυτή η πολιτική αλλαγή και να δοθεί ξανά ελπίδα στους Έλληνες και στον τόπο».

Απαντώντας, σε ερώτηση σχετικά με τις συναντήσεις που είχε κατά την παραμονή του στη Δράμα και τα προβλήματα τα οποία κατέγραψε, ο κ. Βορίδης σημείωσε:

«Ετέθησαν μια σειρά ζητημάτων. Συζητήσαμε αρκετά θέματα. Θα έλεγα ότι το κεντρικό ζήτημα το οποίο αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό, βασικό και απόλυτα αναγκαίο έργο υποδομής, είναι η σύνδεση με τον οδικό άξονα, ουσιαστικά της πόλης με την Εγνατία. Αυτό είναι πράγματι ένα έργο, το οποίο μάλιστα είχα βρει και ήταν δρομολογημένο να γίνει όταν ήμουν Υπουργός Υποδομών το 2011-2012. Δυστυχώς δεν προχώρησε, αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της επόμενης Κυβένρνβσης. Είναι σαφές ότι αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως ζωτικό, αναγκαίο και εύλογο και δίκαιο να γίνει για την περιοχή.

Υπήρξαν και άλλα ζητήματα που συζητήσαμε. Συζητήσαμε για θέματα της αυτοδιοίκησης, τα οποία απασχολούν. Ιδιαίτερα οι τεράστιες καθυστερήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας, η οποία έχει επιδεινωθεί ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι δημοπρατήσεις έργων και άρα το αναπτυξιακό πρόσημο, που μπορεί να συμβάλλει η αυτοδιοίκηση σε αυτό, να μην δίνεται. Συζητήσαμε για όλη αυτή την αναστάτωση η οποία έχει δημιουργηθεί στην αυτοδιοίκηση με τις παλινωδίες του Υπουργείου Εσωτερικών με τις εξαγγελίες περί αλλαγής εκλογικών συστημάτων, με την αλλαγή και την μη αλλαγή και να δούμε αν θα είναι αλλαγή τελικώς της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Και συζητήσαμε και για τα θέματα της σημαντικής μείωσης των χρηματοδοτήσεων κυρίως για έργα στην αυτοδιοίκηση, για τα θέματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία, που είναι θέματα πάλι υποδομών. Κυρίως είναι θέματα ανανέωσης των οχημάτων και δυστυχώς πρέπει να το πω, την ώρα που ο κ. Τσίπρας επαίρεται για τα πλεονάσματα, η Αστυνομία δεν έχει βενζίνη για να βάλει στα οχήματά της. Άρα πρέπει κι εδώ κανείς να δει καθαρά και σωστά τις προτεραιότητές του. Αντίστοιχα θέματα έχει και η Πυροσβεστική, με πρόσθετα ζητήματα που αφορούν και το προσωπικό.

Και βεβαίως υπάρχει και το θέμα που μπορεί να φαίνεται ειδικό, αλλά, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό, των κειμηλίων που πρέπει να επιστραφούν στη Μονή Εικοσιφοίνισσας και εκεί ο Αντώνης Σαμαράς είχε ασχοληθεί προσωπικά και επίμονα με το ζήτημα αυτό. Δυστυχώς είναι ένα θέμα στο οποίο εγκαταλείφθηκε η πίεση προς την πλευρά της Βουλγαρίας και το οποίο πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι κάτι το οποίο το δικαιούμαστε, είναι απολύτως εύλογο και δίκαιο και οφείλουμε να συνεχίσουμε να το διεκδικούμε».

Τέλος, μετά από ερώτηση αν αντιμετώπισε κατά την παραμονή του στη Δράμα το θέμα της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. Βορίδης σημείωσε: «Δεν το αντιμετώπισα γενικώς. Δεν ανέκυψε ως ζήτημα και δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Όπως ξέρετε, θέματα αρμοδιοτήτων είναι ζήτημα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ο Περιφερειάρχης εκτιμά και κρίνει πως πρέπει να εξουσιοδοτήσει τους συνεργάτες του και με τι αρμοδιότητες. Δεν είναι κάτι στο οποίο εμπλεκόμαστε εμείς».