ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, απευθυνόμενη στην κα Υπουργό τόνισε :«Κάνετε πάρα πολύ καλά που ευχαριστείτε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς γιατί μόνοι και έρημοι σήκωσαν όλο το βάρος της ανεπάρκειας του Υπουργείου Παιδείας. Το ότι κατόρθωσαν τα σχολεία να μην κλείσουν, να μην καταρρεύσουν δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στην ελληνική κοινωνία, που έτσι κι αλλιώς είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για τα παιδιά της».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι: «Περιμέναμε, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, απαντήσεις που τελικά όμως δεν πήραμε. Λέτε ότι τα κάνατε όλα σωστά, τότε γιατί τα παιδιά ξέχασαν να διαβάζουν, οι τελειόφοιτοι του Πανεπιστημίου δεν μπορούσαν να κάνουν διπλωματικές και πρακτική άσκηση, χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός ΑΕΙ, τα περιφερειακά Πανεπιστήμια βιώνουν έναν αιφνίδιο θάνατο;».

Η βουλευτής τέλειωσε την τοποθέτησή της αναφέροντας ότι: «Οι μέρες πέρασαν, τα σχολεία άνοιξαν, φροντίστε τουλάχιστον στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι τον Χειμώνα να μην τον ροκανίσετε με άλλες ανακοινώσεις χωρίς περιεχόμενο. Οργανώστε επιτέλους και υλοποιείστε ένα πρόγραμμα που θα κρατήσει Σχολεία και Πανεπιστήμια Ανοιχτά, Λειτουργικά και κυρίως Ασφαλή».