ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Τ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

 

 

  • «Εύρωστη και δυνατή επιχείρηση, που εξυπηρετεί τους πολίτες και παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Σε παρουσίαση του έργου της ΔΕΥΑΔ προχώρησαν, μέσω συνέντευξης τύπου, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Η ΔΕΥΑΔ έχει έναν δύσκολο, αλλά συγχρόνως και σημαντικό ρόλο να παίξει. Την ποιότητα του νερού. Η Δημοτική μας Αρχή όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει ένα σημαντικό και σπουδαίο έργο, όχι όμως στα λόγια, όπως επικαλούνται κάποιοι, αλλά και στις πράξεις. Ενδεικτικά και μόνο θέλω να σας αναφέρω μία σειρά έργων που έχουν γίνει και στην πόλη μας, αλλά και στις Κοινότητές μας. Μπήκαμε και δημιουργήσαμε ένα μεγάλο και σημαντικό έργο από το κέντρο της πόλης μέχρι και τον πιο μικρό οικισμό. Αυτό, λοιπόν, για να αποδείξουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή είναι η Αρχή των έργων και όχι των μεγάλων και παχιών λόγων, που κάποτε λέγονταν.

Αλλάξαμε το δίκτυο ύδρευσης σε οικισμούς, όπως στους Ταξιάρχες, στα Δενδράκια, στο Λιβαδερό, στο Μακρυπλάγι, στο Πολύκαρπο, στον Άγιο Τιμόθεο. Μπήκαμε και αντικαταστήσαμε σωλήνες αμιάντου σε πολύ μεγάλες περιοχές, όπως η Χωριστή, ο Μυλοπόταμος. Ξεκινήσαμε και επεκτείνουμε το δίκτυο ύδρευσης στον Μαυρόβατο, στον Μυλοπόταμο. Επίσης δώσαμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον έλεγχο των διαρροών, όπου ήδη η ΔΕΥΑΔ έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, έτσι ώστε να συνδέσουμε όλες τις Κοινότητές μας με το σύστημα των διαρροών. Επίσης, δώσαμε μεγάλες λύσεις σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικών έργων (Μαυρόβατος, τάφρος Καλού Αγρού). Βοηθήσαμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις κτηνοτρόφους με υδροδότηση, όπως στους Ταξιάρχες, στην Καλλίφυτο, στο Λιβαδερό. Ξεκινήσαμε το μεγαλύτερο έργο, το οποίο ουσιαστικά υλοποιείται αυτή τη στιγμή, στον κεντρικό ιστό της Δράμας, τη Γ’ Ζώνη με πάνω από 6 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο έργο το οποίο υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος τόνισε πως αποδεικνύεται «περίτρανα ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, η οποία βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου τα τελευταία 4,5 χρόνια, και σπουδαίο έργο παράγει και λύνει θέματα, τα οποία είναι ουσίας και καίρια για τους συμπολίτες μας». «Έχω βαρεθεί να ακούω τακτικές και λόγια ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν επιτέλεσε έργο. Είναι ένα μέγα ψέμα. Δημιουργείται καθαρά και αποκλειστικά για αντιπολιτευτικούς λόγους», ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας και πρόσθεσε: «Αυτή η Δημοτική Αρχή προσπαθεί και δίνει λύσεις και σε μικρά και σε μεγάλα έργα. Εμείς απαντούμε με τα έργα μας και όχι με μικροπολιτικές τακτικές, που δυστυχώς εν έτει 2019, χρησιμοποιούν κάποιες αντιπολιτεύσεις».

Ο κ. Χατζηγιάννης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., επεσήμανε πως «στη ΔΕΥΑΔ επιτελείται σημαντικότατο έργο, το οποίο σκοπό έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Αυτό το κάνουμε με θρησκευτική ευλάβεια». Στη συνέχεια προχώρησε σε εξειδικευμένη αναφορά σε έργα, όπως η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Χωριστής, η αντικατάσταση όλων των αγωγών σε Καλό Αγρό και Κουδούνια, η αντικατάσταση του τροφοδοτικού αγωγού που παρέχει νερό σε Μικροχώρι, Μαυρόβατο, Κουδούνια και Καλό Αγρό, η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Μυλοποτάμου, η κατασκευή νέας δεξαμενής στο Μοναστηράκι, οι συνδέσεις παροχών στον Ξηροπόταμο, οι αντικαταστάσεις εξωτερικών δικτύων ύδρευσης στον Ξηροπόταμο, ο νέος αγωγός στην περιοχή Πανοράματος, η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Λιβαδερό. Όπως είπε, «οι παρεμβάσεις έγιναν με σοβαρό προγραμματισμό», καθώς «η Δημοτική μας Αρχή αφουγκράστηκε την κοινωνία και σύμφωνα με τα ακούσματα δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ μίλησε για το υποέργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο αφορά την ύδρευση και την αποχέτευση, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, αλλά και για την αντικατάσταση των αγωγών στη Ζώνη Γ’, δηλαδή σε περιοχές νότια της 1ης Ιουλίου, όπως Σαράντα Εκκλησιές, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Θεμιστοκλέους, Αμπελόκηποι, Στενήμαχος, Προάστειο. Αφού αναφέρθηκε σε αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν, όπως στον Μαυρόβατο και στον Καλό Αγρό, μίλησε και για «πολλά μικρά έκτακτα έργα μέσα στην πόλη» και για «πάρα πολλά έργα και στα χωριά». «Είμαστε παρόντες σε όλα τα προβλήματα και σε όλα τα αιτήματα των πολιτών» σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης, εξηγώντας ότι για ζητήματα ύδρευσης υπάρχει ανταπόκριση μέσα σε 2 ώρες, ενώ για ζητήματα αποχέτευσης και άλλα θέματα μέσα σε 48. Όπως είπε, «αυτό είναι ένα στοίχημα που η Δημοτική μας Αρχή το έβαλε από την αρχή, ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη πρέπει να είναι άμεσες και ποιοτικές. Προσπαθούμε με θρησκευτική ευλάβεια να τηρήσουμε αυτό τον κανόνα».

Ο κ. Χατζηγιάννης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους της Επιχείρησης και έκανε ειδική μνεία στην Τεχνική Υπηρεσία, καθώς εκτός από το υποέργο του ΒΑΑ και τη Ζώνη Γ’, υπάρχει εγκεκριμένο έργο με περίπου 2,9 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», ενώ για το Βιολογικό της Χωριστής είπε πως «είμαστε πανέτοιμοι να υπογράψουμε σύμβαση με τον ανάδοχο». Αναφερόμενος στην Τεχνική Υπηρεσία σημείωσε πως «άοκνα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και να μπορέσουμε να πάρουμε όσα χρήματα μπορέσουμε παραπάνω για να δώσουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα», προσθέτοντας ότι «είναι η υπηρεσία που δίνει τεχνογνωσία και είναι ομπρέλα προστασίας και των άλλων περιφερειακών Δήμων».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ ανέφερε ότι η Επιχείρηση συμμετείχε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανθρώπους ηλικίας 55-67, δίνοντας εργασία μέσω του προγράμματος σε 9 εργαζόμενους, ενώ έχει προχωρήσει και σε αναβάθμιση του στόλου της, με την αγορά 4 νέων αυτοκινήτων για τους υδρομετρητές, 1 4Χ4 για τον Προϊστάμενο Ύδρευσης, καθώς και με 2 νέα μηχανάκια.

Ο κ. Χατζηγιάννης χαρακτήρισε τη ΔΕΥΑΔ ως «εύρωστη και δυνατή επιχείρηση, που εξυπηρετεί τους πολίτες και παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες», ενώ για το θέμα της μείωσης των λογαριασμών της ΔΕΗ που πληρώνει η Επιχείρηση ανέφερε ότι «ασχολούμαστε και με αυτό το θέμα, προκειμένου να δώσουμε λύσεις». Όπως είπε, έγινε γεωφυσική έρευνα εκεί που είναι η δεξαμενή του Κορυλόβου και είναι «προσωπικό στοίχημα, δικό μου, του Δημάρχου και της Δημοτικής μας Αρχής» να γίνει μια γεώτρηση, η οποία θα βγάζει νερό εκεί που είναι η δεξαμενή του Κορυλόβου. «Όταν πραγματοποιηθεί, θα δούμε την οικονομία και την μείωση στα τιμολόγια του νερού» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «θα γλυτώσουμε 500.000-700.000 ευρώ μόνο με τη λειτουργία αυτής της γεώτρησης», καθώς κάθε χρόνο για το ρεύμα η ΔΕΥΑΔ πληρώνει 1,48 εκ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηγιάννης ευχαρίστησε «τον Αντιπρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ., όλες τις υπηρεσίες, την Τεχνική Υπηρεσία, τη Διοικητική, την Οικονομική, τους ανθρώπους που γιορτές, καθημερινές, βράδια και μέρες, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το συμφέρον των πολιτών, τους τεχνίτες, τους ηλεκτρολόγους μας. Όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑΔ». «Όλα γίνονται για να υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, οικονομική ευρωστία στην επιχείρησης, η οποία υπάρχει, εκσυγχρονισμός των δομών για όφελος όλων των πολιτών» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και ολοκλήρωσε τη δήλωσή του λέγοντας: «Αυτή είναι η Δημοτική μας Αρχή. Και δεν είναι σαν αυτούς που έχουν γυρίσει, λίμνες, ποτάμια, χαράδρες και βουνά και επανέρχονται να μας το παίξουν σωτήρες. Είμαστε εδώ να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα θέλουν».