ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 25 ΣΕ 45 ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 6 ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Η Δημοτική μας Αρχή στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας»
  • Α. Παναγιωτίδης, Πρόεδρος Νομικού Προσώπου: «Για άλλη μια φορά το Νομικό Πρόσωπο έδειξε ότι γίνεται δουλειά»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Την παράταση του προγράμματος λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κατά 3 έτη, μέχρι τον Ιούνιο του 2022, την αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων από 25 σε 45 και τη δημιουργία 6 νέων θέσεων εργασίας, μέσω της χρηματοδότησης με 926.160 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοίνωσαν, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης και η Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κ. Μάρθα Βασιλειάδου.

Η σχετική απόφαση τροποποίησης της πράξης με τίτλο «Λειτουργία Κ.Η.Φ.Η. Δήμου Δράμας» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Α.Μ.Θ. υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο στις 26 Μαρτίου 2019. Στόχος, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου, είναι το Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Δράμας, μετά τις προσλήψεις, να λειτουργεί με δύο βάρδιες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι η Δημοτική μας Αρχή στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με το ποσό των 926.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα πάνε για την αύξηση των θέσεων των ωφελουμένων και από 25 άτομα που εξυπηρετούμε σήμερα γίνονται 45. Επίσης, δημιουργούμε 6 νέες θέσεις εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους νέους, καθώς έχουμε αρκετούς άνεργους συμπολίτες μας. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή είναι η Αρχή που προσφέρει λύσεις, που έχει σοβαρότητα, που δημιουργεί προοπτική και ανάπτυξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου μας, να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας». Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι μια Δημοτική Αρχή που εκμεταλλεύεται τον κάθε ευρωπαϊκό πόρο. Είμαστε πανέτοιμοι και δεν έχουμε αφήσει κανένα πρόγραμμα, έτσι ώστε να μην καταθέσουμε αντίστοιχη πρόταση. Κι αυτό που φαίνεται περίτρανα είναι ότι έχουμε πάρα πολλές εντάξεις και είμαστε από τους πρώτους Δήμους σε εντάξεις σε οποιοδήποτε πρόγραμμα κατατίθεται πλέον μέσω ΕΣΠΑ».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παναγιωτίδης σημείωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στις 27 Μαρτίου 2019 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εγκρίθηκε η τροποποίηση Πράξης με τίτλο “Λειτουργία ΚΗΦΗ Δράμας”. Αυτό σημαίνει ότι εγκρίθηκε ένα σεβαστό ποσό, των 926.000 ευρώ, για τα επόμενα 3 χρόνια, μέχρι το 2022, που πήραμε παράταση του προγράμματος. Εγκρίθηκαν 6 νέες θέσεις εργασίας, που είναι 1 Νοσηλεύτρια ΤΕ, 1 Προσωπικό Καθαριότητας ΥΕ, 2 Κοινωνικοί Επιμελητές ΔΕ, 1 Ψυχολόγος ΠΕ και 1 Εργοθεραπευτής ΤΕ, με 4ωρη απασχόληση και με σύμβαση έργου. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι θέσεις και η διαδικασία θα με ΑΣΕΠ». Όπως είπε, «θα έχουμε άλλους 20 ωφελούμενους καινούργιους και βραδινή βάρδια» κι έτσι το Κ.Η.Φ.Η. θα λειτουργεί «από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ». «Αυτό θα ξεκινήσει από τη στιγμή που θα έρθει το καινούργιο το προσωπικό και οι καινούργιοι ωφελούμενοι» ανέφερε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και πρόσθεσε πως ευελπιστεί ότι αυτό θα συμβεί στους επόμενους 5-6 μήνες. Ακόμη, ο κ. Παναγιωτίδης δήλωσε: «Πιστεύω ότι για άλλη μια φορά το Νομικό Πρόσωπο έδειξε ότι γίνεται δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια Μάρθα Βασιλειάδου, που πραγματικά κοπιάζει για αυτό το έργο, και το Δήμαρχο που είναι πάντα στο πλευρό μας. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο κόπο το πρόγραμμα και να το προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, γιατί έχουμε βάλει και τις βάσεις τα επόμενα δύο χρόνια να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τους ωφελούμενους, στον αριθμό των 90, που είναι το ανώτερο που μπορούμε να φτάσουμε, και να πάρουμε κάποια καινούργια επιχορήγηση για αυτό».

Τέλος, η Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κ. Βασιλειάδου, στις δηλώσεις της, ανέφερε: «Μετά την τροποποίηση της Πράξης και τη χρηματοδότηση 926.160 ευρώ, που πήραμε για μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και με την αύξηση του προσωπικού, το οποίο είναι απαραίτητο σύμφωνα με τη νομοθεσία για να εξυπηρετεί τα 20 άτομα, έχουμε προτείνει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας να λειτουργήσουμε το πρόγραμμα του ΚΗΦΗ και απογευματινά, δηλαδή από τις 15.00 μέχρι τις 23.00, ώστε να εξυπηρετήσουμε και άτομα τα οποία οι προστάτες δουλεύουν τα απογεύματα και δεν έχουν που να τους αφήσουν. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ καλό για την πόλη της Δράμας. Επίσης μελετούμε πάρα πολύ σοβαρά με την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας την προμήθεια ενός λεωφορείου, το οποίο θα μας λύσει τα χέρια και θα είναι πάρα πολύ εξυπηρετικό και για τους πολίτες της Δράμας. Αυτά είναι στα μελλοντικά μας σχέδια».